Eğitim-Sen: Çocuk İstismarına Yönelik Yaptığımız Çalışmalar Engelleniyor

Eğitim-Sen Bergama Şubesi, çocuk istismarına karşı yaptıkları çalışmaların engellediğini belirterek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepki gösterdi.

01 Haziran 2019 - 12:55 - Güncelleme: 01 Haziran 2019 - 13:43

Eğitim-Sen Bergama Şubesi, çocuk istismarına karşı yaptıkları çalışmaların engellediğini belirterek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepki gösterdi. Eğitim-Sen Bergama İlçe Temsilciği tarafından yapılan basın açıklamasında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Çocuk İstismarı’ ile ilgili çalışmalarımızın önünü niçin kesiyor. Bu konuda ‘bilgilendirme istemiyor mu?’ diye soruldu.

Şube temsilcisi Yusuf Gunt tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim yılının başından yana bu olumsuzluklar Bergama İlçe Milli Eğitim’e de yansıdı. Sene başından bu tarafa gerek öğretmenlerin gerek idarecilerin görevlendirilmeleri hakkaniyetten, liyakatten ve adil olmaktan çok uzak biçimde keyfi olarak yürütülüyor” denildi.

Sendikaları tarafından yapılan ilkokul çağındaki öğrencilere bilgilendirme çalışmalarına engellendiğini vurgulayan Gunt, “Özellikle son dönemlerde ülkede ve hatta yakın bölgemiz Dikili’de yaşanan okullarda ‘çocuk istismarı’ vakalarına karşı ilkokul çağındaki öğrencilere uyarı ve bilgilendirme amaçlı sendikamızca hazırlanan çalışmamıza, geçen yıl kaymakamlık onayı olduğu halde İlçe Milli Eğitim kulak ardı edip engel olmuştur. Bu yıl sendikamızın tekrar başvurusu üzerine 25 Nisan da yine kaymakamlık tarafından gönderilmesine rağmen bu çalışmaya İlçe Milli Eğitim yine engel olmuştur. Bu durumda ‘çocuk istismarına’ karşı bilgilendirme istenmiyor mu? sorusu akıllara geliyor” ifadelerini kullanıldı.

Kaynak: birgun.net
Bu haber 866 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()