'Barış için refah' Toplantısına Filistin Katılmayacak

ABD Başkanı Donal Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak duyurduğu İsrail'in bölge politikalarını destekleyen planın açıklanacağı toplantıya Filistin'in katılmayacağı duyuruldu.

01 Haziran 2019 - 13:06 - Güncelleme: 01 Haziran 2019 - 13:47

ABD’nin “Barış için refah” adlı ay sonunda planladığı toplantıya Filistin katılmayacağını duyurdu. Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan eden ABD’nin “Yüzyılın Anlaşması” olarak tanımladığı İsrail-Filistin barış planına Filistin’den tepki geldi. 

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, söz konusu planın içeriğine karşı olduklarını ifade etti. Ay sonu planın ilan edilmesi beklenen toplantıya katılmayacaklarını dile getiren Abbas, “Filistin halkının çıkarlarını savunmak isteyenlerin Filistin’in ortak tutumunu desteklemesi gerekir” dedi.

Planı oluşturan isimlerden biri olan ABD Başkanı Donald Trump’ın üst düzey danışmanı olan damadı Jared Kushner de İsrail’de başbakan Netanyahu’yla bir araya geldi.

Trump tarafından “Yüzyılın Anlaşması” olarak duyurulan, ABD ve İsrail’in bölge politikalarını destekleyen planın detayları henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. Ancak planda Kudüs’ün tamamının İsrail’in başkenti olarak tanınması bekleniyor.

Bu haber 647 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Deniz, Hüseyin ve Yusuf için Buca’da anma
Polat, “Sehven Denilen Zamlar Milletten Misli İle Alınıyor”
Polat, “Sehven Denilen Zamlar Milletten Misli İle Alınıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()