Çanakkale Şehitleri KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL’de anıldı

KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehitler Haftası ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma töreni düzenledi. Müzik ve Tarih Bölümü işbirliği ve Drama ve Sanat Eğitmeni Volkan Çuha’nın gözetiminde düzenlenen törende, öğrenciler Çanakkale şehitlerini andı.

19 Mart 2024 - 13:33

Törene Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Eren ile KOSBİ Bölge Müdürü Salman Edes de katıldı.

Törende konuşan KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nuray Ardıç, Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirtti. Çanakkale Zaferi’nin, Türk milletinin, büyük bir azim ve kararlılıkla verdiği mücadelenin sembolü ve bağımsızlık aşkının en önemli ifadesi olduğunu söyleyen Ardıç, “18 Mart 1915 tarihinde, Çanakkale Boğazı’nda yaşanan destansı mücadele, tarihin akışını değiştirmiş ve dünya tarihinde unutulmaz bir iz bırakmıştır. İşgalci güçlere karşı, milletimizin her ferdinin omuz omuza verdiği bu mücadele, bağımsızlık ve vatan sevgisinin en güçlü örneklerinden biridir” dedi. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasını tüm dünyaya duyuran bu zaferin aynı zamanda Dünyada emperyalist devletlere karşı kazanılan en büyük zaferlerden biri olduğuna dikkat çeken Ardıç, “O gün, atalarımızın gösterdiği vatanseverlik, fedakarlık ve cesaret, bugün bizlere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Çanakkale, milletimizin birlik ve beraberlik içinde ne kadar güçlü olduğunun en canlı kanıtıdır. Kahramanlığın, cesaretin en derin anlamı ile tarihin tam merkezinden konuşur Çanakkale… Duymasını bilene…” diye konuştu. Konuşmalardan sonra öğrenciler Çanakkale Savaşı’na dair şiir ve müzik dinletisi sunarken, drama gösterisine de imza attılar.

Bu haber 1019 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()