6 Şubat 2023 Depremleri Karşıyaka'da Yapılacak Resim Sergisi ve Etkinlikle Anılacak

Hatırlanacağı üzere 6 Şubat 2023'te dokuz saat arayla merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık (7.7 Mw) ve Elbistan (7.6 Mw) ilçelerinde iki büyük deprem meydana geldi.

05 Şubat 2024 - 10:04

Oldukça yıkıcı olan bu depremlerde resmi rakamlara göre 50 bin 783 canı kaybettik.  Yüz binlerce insanımızın yaralanmasına neden olan deprem, yüreklerimizi enkaza çevirdi.   4  milyon kişinin evinden ayrılmasına neden olan felaket, 1.5 milyon insanımızın evsiz kalmasına neden oldu.   Türkiye ekonomisine toplam maliyeti 2 trilyon lira (103 milyar $) oldu


İşte bu felaketin 1 yılında Karşıyaka Belediyesi ve  İZ-AFED Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 6 Şubat Depremleri Anma ve Farkındalık Etkinliğinde, depremde kaybettiğimiz canlar anılarak, ardından konunun uzmanları yapacakları sunumlarla ülkemizin deprem gerçeğine mercek tutacaklar.

Etkinlikte, Meksikalı ünlü ressam ve aktivist Roberto Marquez de 6 Şubat 2023 Depremlerinde Türkiye'ye gelişini, deprem bölgesinde yaşadıklarını, yaptığı yardım çalışmalarını ve gözlemlerini anlatacak. 6 Şubat Depremlerinden oluşan resimlerini sergileyecek.

 Karşıyaka Belediyesi Sancar Maruflu STK Yerleşkesinde 6 Şubat 2024 Salı günü Saat: 16.00'da başlayacak olup, Başkan Cemil TUGAY'ın da katılması bekleniyor. Kendisinin 6 Şubat depremlerinde bölgeye bir kaç kez giderek çalışmalara bizzat katıldığı biliniyor.

 

Bu haber 1915 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()