Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri

İzmir Kent Konseyi AFETLER Çalışma Grubu ve paydaş STK'ların işbirliği ile 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Saat: 13.30'da çok önemli bir sempozyum düzenleniyor.

25 Nisan 2024 - 06:15

Sempozyumun düzenleyicilerinden ve moderatör olarak görev yapacak olan  İZ-AFED (İzmir Afet Bilinci, Çevre ve İklim Farkındalığı Derneği) Başkanı ve Afet Yönetimi Uzmanı Servet ERTAŞ,, sempozyumun "afetlere dirençli İzmir" hedefi için önemli bir dönüm noktası olacağını söyledi. 

 

Servet ERTAŞ;  afetlere dirençlilik denilince sadece depremin akla geldiğini, ancak sadece depremi değil; sel, su baskını, fırtına, taşkın ve heyelan gibi farklı afet tiplerinin de önemli riskler oluşturduğunu söyledi.  1995 yılında Çiğli ve Karşıyaka'da yaşanan sel afeti gibi geçmişte çok büyük yıkımlara sebep olan afetler yaşanmıştı. Yine Bornova ilçesi Eğridere Köyünde 2019 yılında meydana gelen heyelan(toprak kayması) büyük yapısal hasara sebep olmuştu. En sonuncusu 2023 yılının son aylarında meydana gelen deniz taşkınları sonucu, İzmir'de bir çok mahallede işyerlerini su basmış ve büyük maddi hasarlara sebep olmuştu. Bu acı tecrübelerden ders çıkarmak için, geçmişi hatırlamak ve mevcut riskleri yeniden gözden geçirmek gerekiyor. .

 

 27 Nisan Cumartesi günü işte bu gerçeğe değinecek; konuyu  bütünleşik, bilimsel ve proaktif bir yaklaşımla ele alacağız. İzmir'in tanınmış bilim insanı ve akademisyenleri Prof. Dr. Özlem ÇAKIR, Prof. Dr. Zerrin TOPRAK KARAMAN, Prof. Dr. Doğan YAŞAR konuşmacı olacağı sempozyumda; İZ-AFED Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi Mutlu Burak Paksoy da, afet risklerine karşı yapısal önlemler ve çözüm önerileri konusunda bir sunum yapacak. 

 

Bu haber 418 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()