Barzani İstifa Etti, Gerginlik Arttı: Parti Binaları Ateşe Verildi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin istifası sonrası kriz büyüyor.

30 Ekim 2017 - 09:54 - Güncelleme: 30 Ekim 2017 - 10:04

IKBY Başkanı Mesud Barzani, parlamentoya 1 Kasım tarihinde yetkilerinin Parlamento Başkanlığı, Hükümet ve Adalet Yüksek Konseyi’ne devredilmesi için mektup göndermişti.

Barzani mektupta, "24 Ekim'de yapılması kararlaştırılan ancak hiç kimsenin aday olmaması sebebiyle ertelenen Kürdistan Başkalık seçimlerinin ardında başkanlık görevimin tekrar uzatılmasını reddediyorum" ifadelerine yer vermişti.

Geçtiğimiz saatlerde Mesud Barzani’nin yetkilerinin, Hükümet ve Adalet Yüksek Konseyi’ne devredilmesi parlamentoda oy çokluğuyla kabul edildi.

ABD NEDEN SESSİZ KALDI?

Barzani yaptığı açıklamada, Haşd'eş Şabi güçleri ve Irak Ordusu'nun ABD'nin gözleri önünde ve onların silahlarıyla Kürdistan'a saldırdığını söyleyerek, "ABD buna neden sessiz kaldı?" dedi.

Aslında Kerkük için iyi bir hazırlık yapılmış olduğunu belirten Barzani, "Maalesef 16 Ekim gecesi bu büyük ihanet gerçekleşti. 16 Ekim gecesi, peşmerge ve halkımıza zehirli bir hançer sapladılar” dedi.

MECLİS'TE SİLAH SESLERİ

Barzani'nin kararı sonrası IKBY parlamentosundan silah sesleri geldi. Goran milletvekillerine yönelik Meclis içinde Barzani taraftarları tarafından saldırıldığı ileri sürüldü.

Öte yandan  Duhok vilayetine bağlı Zaho ilçesinde, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran (Değişim) Hareketi'nin parti binalarının ateşe verildiği bildirildi.

Kaynak: SOL
Bu haber 828 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şimşek: Şirketlere asgari kurumlar vergisi çalışması var
Şimşek: Şirketlere asgari kurumlar vergisi çalışması var
Aslanoğlu'ndan CHP İzmir'de Yeni Görev Dağılımı
Aslanoğlu'ndan CHP İzmir'de Yeni Görev Dağılımı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()