Şimşek: Şirketlere asgari kurumlar vergisi çalışması var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şirketlere asgari kurumlar vergisi getirmek için çalışmaları olduğunu söyledi.

20 Mayıs 2024 - 13:16

TRT Haber yayında konuşan Şimşek, şunları dedi: “OECD, çok uluslu şirketler için asgari kurumlar vergisine geçiyor. Biz de çok uluslu şirketler için asgari kurumlar vergisini getireceğiz. Benzer bir çalışmayı diğer firmalar için de yapıyoruz. Bütün firmalar için asgari bir kurumlar vergisi hususunu çalışıyoruz.”

PolitikYol, 10 Mayıs’taki haberinde bakanlığın Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) standardında asgari kurumlar vergisi getireceğini yazmıştı.

‘Piyasadan döviz almasak dolar 30’un altına düşebilirdi’
Bakan ayrıca, ‘dezenflasyon programının geçen yıl için elverişli olmadığını’ söyleyerek ‘aldıkları tedbirlerin bir kısmının enflasyonist olduğunu’ belirtti:

“Bu nedenlerle aldığımız tedbirlerin bir kısmı enflasyonistti. KDV’yi artırdık, akaryakıtta ÖTV’yi artırdık. Kuru serbest bırakınca enflasyonist etki oluştu. Deprem, kur etkisi, vergi etkisi, beklentileri bir arada düşününce enflasyon yükselişe geçti.

Bu sene bu faktörlerin hiçbiri yok. Piyasadan döviz almasak dolar 30’un altına düşebilirdi. Lirada değer kaybı için bir sebep yok.”

Şimşek, ‘kur hedefleri olmadığını’ da anlattı: “Bizim bir kur hedefimiz yok. Şu anda kura herhangi bir müdahale yok ama Merkez Bankası döviz rezervi biriktiriyor. Kurda aşırı bir değerlenmeyi de öngörmüyoruz, tüm aşırılıklar risktir.”

 

Bu haber 1002 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()