"Cumhuriyet Işığı Sönmeyecek"

Güzelbahçe’de cumhuriyet coşkusu, cumhuriyet konseri ve balosu ile devam etti.

30 Ekim 2017 - 09:57 - Güncelleme: 30 Ekim 2017 - 10:03

Güzelbahçe Belediyesi Türk Müziği Korosu, Atatürk Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi. Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Şef Erkan Aydın yönetimindeki 66 kişilik koro konserine “Hoş gelişler ola” türküsü ile başladı. “Çanakkale Türküsü”, “10. Yıl marşı”, “Memleketim”, “Sarı zeybek” ile devam etti. Birbirinden güzel 30 eser seslendiren koroya dansçılar eşlik etti. İzleyenlerin müziğe doyduğu konser “10. yıl marşı” ile sona erdi. İzleyenler ellerinde bayraklarla marş ve türkülere eşlik etti.

Konserin sonunda koro şefine bir plaket ve saksıda kasımpatı veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, elindeki kasımpatını göstererek, “Bu çiçeğin Latince ismi Krizantemdir. Biz ona kasımda açtığı için kasımpatı deriz. Özellikle seralarda ışıklar altında yetiştirilir. Işıklar sayesinde  kasımpatıların boyları uzar veya kısa kalır.Boyların uzatmak için yapay müdahaleler yapılır. Bizim cumhuriyetimize de zaman zaman yapay müdahaleler oluyor. Ama biz gelecek 29 Ekim’de de daha sonraki ekimlerde de, yıllar sonraki ekimlerde de 29 Ekim’i kutlayacağız. Çünkü bizim ışığımız Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığıdır. Cumhuriyeti hiçbir zaman soldurmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyet, onun 94 yıldır yaydığı ışıkla büyümektedir. Onun sayesinde, onun belirlediği yolda cumhuriyetimizi ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

Bu arada konser öncesinde de Cumhuriyet Kupası adı altında düzenlenen 2. Tenis Turnuvası, ile Tavla ve Masa Tenisi Turnuvalarında dereceye girenlere kupa ve madalyaları dağıtıldı.

 

 

  

 

 

2017/10/2005860.jpg
Bu haber 752 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Belediye emekçilerine bayram hediyesi
Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti
Kızılay Mahallesi’ne çözüm ve proje ziyareti

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()