Bakanlık açıkladı: Yüzde 17,5'luk faizle 'nefes kredisi'

Hazine ve Maliye Bakanlığı pandemi nedeniyle 'KOBİ' olarak tanımlanan küçük ve orta ölçekli işletmeler için '2021 Nefes Kredisi'nin uygulanacağını duyurdu.

26 Mayıs 2021 - 14:22

Hazine ve Maliye Bakanlığı pandemi nedeniyle 'KOBİ' olarak tanımlanan küçük ve orta ölçekli işletmeler için '2021 Nefes Kredisi'nin uygulanacağını duyurdu.

10 bankanın katılımıyla 1 Haziran'da uygulamaya alınacak kredilerde faiz oranının yıllık yüzde 17,5, üst limit 200 bin lira olacak. 

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon lira altında olan ve 2020 cirosunda 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan oda ve borsalara kayıtlı üyelere kredi imkanı sağlanacak.

Kredi ile 2020 cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira arasında olan KOBİ'ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek.

Yüzde 17,5'lik yüksek faizle verilecek kredilerinse esas olarak bankalara nefes olacağını görmek zor değil.

Bu haber 329 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yusuf Tekin; 'İlla devlet memuru olmak isteyenler…'
Yusuf Tekin; 'İlla devlet memuru olmak isteyenler…'
19 Mayıs’ı KOSBİFEST ile kutladılar
19 Mayıs’ı KOSBİFEST ile kutladılar

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()