İZSİAD vize sorununun çözümü için devreye girdi

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) son dönemde artan şekilde yaşanan Avrupa Birliği vizesi sorunlarının çözümü ile ilgili girişimde bulundu.

10 Mayıs 2024 - 16:41

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas’a bir ziyaret gerçekleştiren İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, Başkan Vekili Münir Sirhan Özen ve Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Erdem vize konusunda Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu’ndan destek istedi.  İZSİAD iki ülke arasındaki ticaretin artırılması için de  Türk ve Yunan iş insanlarının bir araya getirilmesi talebinde de bulundu.

“Vize kolaylığı ve karşılıklı ticaretin geliştirilmesini istiyoruz”

İZSİAD Yönetim Kurulu Hüseyin Cengiz, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas’ı makamında ziyaret etti. Son dönemde vize problemlerinin Avrupa ve Türkiye’nin ikili iş ilişkilerini bozacak seviyeye ulaştığını söyleyen İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cengiz, iş insanlarına vize kolaylığı noktasında Yunanistan’dan destek beklediklerini ifade etti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasını da istediklerini belirten Cengiz, bu konuda da iki ülke iş insanlarının bir araya gelmesi için destek beklediklerini kaydetti.

“Ticari vize başvurularına öncelik vereceğiz”

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Konstas ise İZSİAD’ın yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke arasındaki vize uygulamaları hakkında bilgiler paylaştı. Aracı firmaların art niyetli yaklaşımı ve Yunanistan vizesinin diğer ülkelere ulaşım aracı olarak kullanılmasından rahatsız olduklarını söyleyen Başkonsolos, gerçek amacı tatil ve iş olan herkese yardımcı olduklarını dile getirdi. Ayrıca özellikle iki ülke arasındaki ticari ilişkiyi ve ticaret hacmini artırmak için İzmir iş dünyasından gelen ticari vize başvurularına öncelik vereceklerini söyleyen Başkonsolos Konstas, “Vize konusunda vize işlemine en çok ret verdiğimiz durum, vizeye başvuran kişinin aslında başka ülkeye gitmek için vize aldığı, günübirlik Sakız’a veya başka bir lokasyona gittikten sonra daha uzun seyahatini başka bir ülkeye yaptıklarını görüyoruz. O durumda ikinci vize başvurusunda bunu dikkate alıyoruz” dedi.

iş insanlarını bir araya getirme sözü

Kişilerin hangi ülkeye gidecekse o ülkenin konsolosluğundan vize alması tavsiyesinde bulunan Konstas, İZSİAD üyelerinin iş seyahatlerinde durumun aciliyetini ve görüşülecek firmayı da yazarak İZSİAD’ın göndereceği bir referans mektubuyla başvurdukları takdirde vize konusunda yardımcı olabileceklerini de vurguladı. Konstas, iki ülke iş insanlarının bir araya gelerek karşılıklı ticaret hacminin artırılması içinde her türlü desteği vermeye hazır olduğunu, en kısa sürede İZSİAD’a iadeyi ziyaret gerçekleştirerek üyelerle buluşmak isteğini sözlerine ekledi.

Bu haber 449 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yusuf Tekin; 'İlla devlet memuru olmak isteyenler…'
Yusuf Tekin; 'İlla devlet memuru olmak isteyenler…'
19 Mayıs’ı KOSBİFEST ile kutladılar
19 Mayıs’ı KOSBİFEST ile kutladılar

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()