Garanti BBVA genel müdürü: Kredi kartlarına sınırlama gelmeli

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, ‘kredi kartlarına sınırlama getirilmesini gerektiğini’ savundu.

19 Mayıs 2024 - 08:49

Garanti’nin Adana’da düzenlenen toplantısında konuşan Baştuğ, ‘ülkedeki en büyük sorunun enflasyon olduğunu belirtirken enflasyonun dizginlenmesi ve tüketimin yavaşlaması için kredi kartlarına sınırlama getirilmesi gerektiğini’ öne sürdü.

Bloomberg HT’nin aktardığına göre Baştuğ, ‘geçen yıl kredi kartı faizlerinin çok düşük kaldığını ve bu nedenle herkesin bu kanala yüklendiğini’ kaydetti.

Baştuğ’, ‘bu yılki büyüme hızı 2023’e göre yavaşlarken yine de kredi kartlarıyla alakalı büyümenin önüne geçecek bir şeylerin yapılması gerektiğini’ kaydetti:

“Geçen yılın büyümesi tüketimden geldi. Çılgınca bir tüketim yapıldı. Bunun baskılanması, düşmesi lazım. Ülke olarak tüketimle ilgili olarak sakinleşmemiz lazım, daha az tüketmemiz ve büyümeyi başka kaynaklardan elde etmemiz lazım.”

Bu haber 382 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()