Asgari ücret 10 bin TL olsun talebi geldi! Yoksulluk-açlık sınırına göre asgari ücret zam hesabı!

Çalışanların aldığı minimum ücret olan asgari ücret zam hesabı başladı. İşçilerin zam beklentisi 10 bin TL’yi bulurken, zam hesabında yoksulluk açlık sınırı formülü de göz önüne alınabilir. Bakan Bilgin, “İşçilerimiz, Türkiye'nin emekçileri şundan emin olsunlar, onları enflasyona ezdirmeyeceğiz.” derken asgari ücret görüşmeleri hız kazandı. Yeni formüller de masaya yatırılıyor.

01 Aralık 2022 - 10:24

Milyonlarca çalışan asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışıyor. Yeni yılda uygulanacak asgari ücretin belirlenmesi için son günlere girildi. Aralık ayı içerisinde yapılacak toplantılarla asgari ücret hesabı ortaya çıkacak ve asgari ücretin ne kadar olacağı açıklanacak. Enflasyonun yükselmesinden kaynaklı ücret dengesizliği oluşurken, asgari ücretlilerin maaşı 5.500 TL’ye yükselmişti. Yeni yıl için birçok parametre masaya yatırılacak. Bunlardan birisi de yoksulluk ve açlık sınırı olacak.

“ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni yılda uygulanacak asgari ücret ile ilgili ipuçlarını verdi. Bakan Bilgin, çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini ifade ederken,  geçen sene yüzde 50 zam vererek enflasyonun etkilerini azaltmayı amaçladıklarını paylaştı.

Bilgin, “O yetmedi hemen onun üzerine aritmetik olarak yüzde 80'in üzerinde, kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam verdik ama enflasyonun tahribatı devam ediyor. Dolayısıyla bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız." sözlerini kullandı.

Bu haber 168 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şimşek: Şirketlere asgari kurumlar vergisi çalışması var
Şimşek: Şirketlere asgari kurumlar vergisi çalışması var
İran, Türkiye'den gece görüş helikopteri talep etti
İran, Türkiye'den gece görüş helikopteri talep etti

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()