700 gr doğan ikizler hayata Can’da tutundu

24 haftalıkken 700 gr. doğan ikizler İzmir Özel Can Hastanesi’nin yenidoğan yoğun bakım servisinde süren 120 günlük mücadeleyi kazandılar. Anne Canset Gönültaş, “Biz onlarla bir ömür hayal ettik. Bu hayalimizi Can Hastanesi sayesinde gerçekleştirdik” dedi.

15 Ağustos 2019 - 13:41

Urla’da yaşayan Canset-Can gönültaş çifti, ikiz bebek bekliyordu. Özel bir okulda sekreter olarak çalışan Canset’in 24 haftalık hamileyken suyu geldiAcil olarak Ege Üniversitesi’nde normal doğum yapan 28 yaşındaki anne,  bebeklerini hiç göremeden bebekler İzmir Özel Can Hastanesi yenidoğan yoğun bakım servisine nakledildi. Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Cem Çiçek, bebekler ilk geldiğinde, aileye “Herşeye karşı hazırlıklı olmalısınız ama elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Onları yaşatacağız” diye konuştu. İlk geldikleri gece Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Nazmiye Aslı Sürgel, yenidoğan yoğun bakım servisinde sabaha kadar bebeklerin başında nöbet tuttu. Tüm yenidoğan yoğun bakım servisi bebekleri yaşatmak için seferber oldu.

İzmir Özel Can Hastanesi yenidoğan yoğun bakım servisi sorumlusu Dr.Cem Çiçek, Gönültaş ailesinin desteği ve inancının bebeklerin hızla iyileşmesinde büyük rol oynadığını belirtti. Uzun süreçte çeşitli operasyonlar geçiren Gönültaş bebeklerin her aşamasında aileyle birlikte gülüp, ağladıklarını anlatan Dr.Çiçek, “Çok zor dönemlerden geçtik ama ailenin verdiği enerjiyi hep hissettik. O kadar ki bu gramda doğan bebekler solunum cihazından uzun sürede çıkarlarken Gönültaş bebekler 37.günde cihazsız nefes almaya başladılar. Bu tip durumlarda bizim için önemli olan bebeklerde seker kalmaması… Çok şükür iki bebeğimizde de sağlıklı. Çok mutluyuz.” 

Bayram arifesinde önce ikizlerden kız bebek Armin’i taburcu eden Dr.Cem Çiçek, daha sonra da Aybars’ı ailesine kavuşturmanın sevincini yaşadı.700 gr.doğan bebeklerden Aybars bebek 120 günde 2 bin 630 gr. olarak, kızkardeşi Armin ise 109. gününde 2 bin 420 gr. olarak sağlıkla taburcu oldu. 

“Biz onlarla yaşanacak bir ömür hayal ettik”

Doğumdan önce özel bir okulda idari işlerde çalışan anne Canset, hayalinin hep ikiz bebek sahip olmak olduğunu söyleyerek, inancını nasıl kaybetmediğini şöyle anlattı; 

“Bebeklerim doğduğunda yüzlerini bile göremedim. Ama Can Hastanesi yenidoğan yoğun bakım servisindeki herkes bize çok destek oldu. İlk hastaneye geldiğimizde Dr.Cem Çiçek, bizi bilgilendirirken tüm ihtimalleri saydığında, bebeklerim bu kadar zorluğu küçücük canları ile nasıl atlatacak diye düşünmüştüm. Tam o sırada yenidoğan yoğun bakımdan bizden daha düşük gramda doğan bir bebeğin taburcu olduğunu gördüm. Dr.Cem Çiçek,  bizi aileyle tanıştırdı. Onların yaşadıklarını duyunca yeniden ümitlendik. Hastaneden eve kucağım boş gelmek, anlatılır bir his değil burada en büyük destekcim eşim ve Dr.Cem Çiçek’ti. Biz onlarla yaşanacak bir ömür hayal ettik, inandık ve birlikte başardık.” 

1 hafta 10 gün derken 120 günde bebeklerine kavuştuklarını anlatan anne Canset, her sabah  önce Allah’a sonra da Can Hastanesi yendioğan yoğun bakım servisine şükür ettiklerini dile getirdi. Bebekleriyle bayram sevincini birlikte yaşamanın tarifsiz olduğunu ifade eden Gönültaş ailesi, erken doğan bebeklerin ailelerinin ümitlerini asla kaybetmemeleri gerektiğini söyledi. 

Bu haber 1545 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()