İzmir’in kahramanının adı Buca’da yaşayacak

İzmir Adliyesi’nde 5 Ocak 2017 günü gerçekleştirilmek istenen kanlı terör eylemini canı pahasına engelleyerek tarihe geçen Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in anısı Buca’da yaşatılacak. Yaylacık Mahallesi’nde yapılacak olan parka kahraman şehidin adının verilmesiyle ilgili konuşan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Fethi Sekin, kanlı günlerin kırılma noktası olmuştur” dedi.

15 Ağustos 2019 - 13:45

Buca Belediyesi, İzmir’in unutulmaz kahramanı Fethi Sekin’in anısını yaşatmak için ortak karar aldı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Yaylacık Mahallesi 46 Sokak’ta yapılması planlanan parka; 5 Ocak 2017 tarihinde PKK terör örgütü tarafından İzmir Adliyesi önünde gerçekleştirilmek istenen bombalı terör eylemine zamanında müdahale edip canını feda ederek bir faciayı önleyen ve kahramanlığıyla Türkiye tarihine geçen şehit polis memuru Şehit Fethi Sekin Parkı adı verilecek. 

Geçtiğimiz ay meclis oturumunda gündeme gelen önerge, tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. 

KANLI GÜNLERİN KIRILMA NOKTASI OLDMUŞTUR
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Geride bıraktığımız 3 yıllık dönemde Türkiye hain terör örgütü IŞİD’in kanlı saldırıları altında yüzlerce canını kaybetti. Gündem ne kadar değişse de biz hiçbir zaman bu acıları unutmadık. Hiç şüphesiz ki bizi en çok etkileyen olaylardan birisi de 5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesi’ne yapılan saldırıydı. Bir hukukçu olarak ayrıca hassasiyet gösterdiğim olayın başarıya ulaşmamasındaki en büyük unsur şüphesiz şehit memurumuz Fethi Sekin’dir. Fethi Sekin, canı pahasına engellediği bu faciayla, kanlı günlerin kırılma noktası olmuştur. Böylesine bir kahramanlık hikayesini biz Buca’da da sonuna kadar yaşatacağız” diye konuştu. 

Bu haber 758 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()