Geleceğimizi İklim Değişikliğine Uyumlaştırıyoruz….

Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği koordinatörlüğünde yürütülen “Geleceğimizi İklim Değişikliğine Uyumlaştırma” projesi ile Türkiye’de iklim değişikliğine uyumun iyileştirilmesi, toplulukların ve şehirlerin dayanıklılığının artırılması hedefleniyor.

12 Şubat 2024 - 12:11

“Geleceğimizi İklim Değişikliğine Uyumlaştırma” projesi; Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği, Ege Orman Vakfı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, ve  Polonya’dan Osrodek Badawczo Edukacyjny w Zielonowie (OBEZ) ortaklığı  ve Menderes Belediyesi iştirakçiliği ile hayata geçirildi. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün açtığı İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projenin açılış toplantısı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki Eğitim ve Geliştirme Derneği  (HBODER)  Genel Sekreteri Aygün Pakyürek, Ege Orman Vakfı Genel Genel Müdür Yardımcısı  Yasemen Bilgili, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğanay Tolunay,  İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan,  T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı , İklim Değişikliği Başkanlığı Temsilcisi Müberra Betül Yalçın ve  Dış İşleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya açılış konuşmalarını yaptı. Katılımcılar proje hedefleri, faaliyetleri ve gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikler hakkında bilgilendirildi. 

Proje kapsamında, iklim değişikliğine uyum konusunda doğanın bilgeliğinden ve stratejilerinden ilham alarak yenilikçi çözümlerin ve sürdürülebilir teknolojilerin geliştirilmesini sağlayan biyomimikri temelli bir doğada eğitim müfredatı oluşturulacak. Alanında uzman kurumların iş birliği ile hazırlanacak eğitim modeli, Ege Orman Vakfı’nın Menderes ilçesindeki zeytinliğinde  oluşturulacak; Ekoloji Eğitim Merkezi ve bitişiğinde bulunan ormanın içerisinde uygulanacak. Çocukların ve gençlerin yaparak-yaşayarak öğrenmelerini sağlayan teknikler ile problem çözme yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek.

Bu haber 354 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()