Zorunlu eğitimin 5 yaşa indirilmesi planlanıyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, zorunlu eğitimin 5 yaşa indirilmesine yönelik planlamaların devam ettiğini belirtti.

27 Ekim 2021 - 16:55

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, zorunlu eğitimin 5 yaşa indirilmesine yönelik plan ve bütçe yapılandırmalarının devam ettiğini ve bu kapsamda okul öncesi eğitim kapasitesinde artış hedeflendiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün gerçekleştirdiği açıklamada okul öncesi eğitimle ilgili planlanan yeni düzenlemelere değindi. Özer, zorunlu eğitimin 6 yaştan 5 yaşa indirilmesine yönelik hedefleri olduğunu belirtilerek, bu konuya yönelik plan ve bütçe yapılandırmalarının devam ettiğini aktardı. 

Açıklamada anaokulu sayısına ve kapasitesine de değinen Özer "Anaokullarındaki 406 bin dolayında olan öğrenci kapasitemizi 3 bin yeni anaokulu ile birlikte yüzde 118'lik artışla 886 bine çıkaracağız. Ana sınıflarında eğitim alan 813 bin dolayındaki öğrenci sayısını ise 1 milyon 613 bine çıkaracağız" dedi.

Bu haber 222 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()