Rotary'den köye dijital sınıf!

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu İzmir Rotary ve İzmir Rotaract Kulüpleri Sarıkemer Köyü Ortaokulu’na “Dijital Sınıf” kurdu. 15 adet sabitlenmiş tabletten oluşan akıllı tahta ile entegreli dijital sınıfın pandemi döneminde internete ve tablete erişimi olmayan çocuklara Eba Destek Merkezi olması amaçlanıyor.

28 Nisan 2021 - 10:41

İzmir Rotary ve İzmir Rotaract Kulüpleri Söke Sarıkemer Köyü’ndeki çocukların pandemi sürecinde uzaktan eğitimlerine devam edebilmeleri için dijital bir sınıf oluşturdu. Köyde internete erişimi olmayan ve de tableti olmadığı için derslere katılamayan öğrencilere yönelik hazırlanan sınıfın pandemi bitiminde akıllı tahta ile entegreli dijital sınıf olarak kullanılması planlanıyor.

“Eğitimde Fırsat Eşitsizliğini Ortadan Kaldırmak için Deniz Yıldızı Mücadelesi Veriyoruz”

İzmir Rotaract Kulübü Başkanı Av. Ozan Karakaya pandemi döneminde pek çok öğrencinin uzaktan eğitime uzak kaldığını ifade ederek, “Eğitimde fırsat eşitsizliği ile mücadele toplumsal bir mücadeledir. Sarıkemer Ortaokulu öğrencilerinin gerek internet gerekse tabletten dolayı bu eğitimi alamadıklarını öğrenince hemen bir çözüm üretmemiz gerektiğini düşündük ve kısa sürede dijital bir sınıf kurduk. Sınıfımızın önce duvar ve tavanlarını boyayıp zemini parke ile döşeyerek fiziki koşullarını iyileştirdik. Ardından sosyal mesafeli sıralar konularak duvara sabitlenmiş plakalar ile 15 adet tabletin akıllı tahta ile entegrasyonu sağlandı. Dijital sınıfımız köyde internet ve tableti olmayan çocuklarımıza pandemi döneminde Eba Destek Merkezi olarak kullanılacak olup pandemi bitiminde akıllı tahta ile entegre bir sınıf olarak işlemine devam edecek. Projeye emeği ve katkısı olan tüm bağışçılarımıza, destekleri ve iş birlikleri için okul yönetimine çok teşekkür ediyorum. Eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için deniz yıldızı misali mücadeleye devam edeceğiz.” diye konuştu.

İzmir Rotary Kulübü Başkanı Şeref Tufan Yazıcı ise, “İzmir Rotary ve İzmir Rotaract Kulüpleri olarak uzun yıllardır eğitim önceliğimiz ve bu dönemde de öyle olmaya devam ediyor. Kırsaldaki gençlerimiz bizim geleceğimiz, ülkemize ve gençlerimizin eğitimine katkıda bulunabilmek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 510 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()