Dedesinin doğduğu köyün okuluna laboratuvar kurdu

Bilgisayar Mühendisleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Genel Başkanlığı görevini sürdüren Bilgisayar Mühendisi Fehmi Özkaner, kısa bir süre önce vefat eden dedesi için dedesinin doğduğu köye bilgisayar laboratuvarı kurdu.

19 Mart 2024 - 13:32

Annesini eğitimi için destekleyen dedesine vefasını gösterdi
 

Dedesi Kemal Aktaş’ın kendi kendine okuma yazmayı öğrendiğini belirten Fehmi Özkaner, kız çocuklarının okutulmadığı dönemde dedesi Kemal Aktaş’ın annesinin okumasını desteklediğini söyledi.  Yarınların eğitimli insanların elinde olduğunu vurgulayan Özkaner, “Annem doğduğu köyden okuyan ilk kız çocuğu olarak Yatılı Savaştepe Öğretmen Lisesi’ni kazanmış. Dedem o dönemki zor ve çevresel koşullara rağmen eğitime inanarak annemin okula kaydını yaptırmış. Dedemin annemin hayatına dokunarak benim hayatımın şekillenmesinde büyük katkıları oldu. Canım Dedem Kemal Aktaş adına, mesleğim olan bilişim alanında gençlerimize katkı sağlaması için bilgisayar ve teknoloji laboratuvarı kurmaktan onur duyuyorum. Bu laboratuvar umarım ileride teknolojik ürünler üreten, ufukları açık gençlerin yetişmesine vesile olur” dedi.

 
Kaymakam Bilici’den Özkaner’e teşekkür plaketi


Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici ise açılışta yaptığı konuşmada laboratuvarların öğrencilerin yeteneklerinin ve gelişiminin farkına varılmasında büyük bir katkı sağlayacağını söyledi. Geleceği düşünerek yapılan bu yardımlardan dolayı Fehmi Özkaner’e Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici teşekkür plaketi takdim etti.

Bu haber 735 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri işaret etti: Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri...
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza gelmiş, kabul etmemek olmaz
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()