Çanakkale şehitleri Bornova'da çorba, hoşaf ve ekmekten oluşan iftar yemeğinde anıldı

Bornova Büyükpark’ta düzenlenen iftarda, Çanakkale şehitleri anıldı. CHP Bornova İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde kahraman askerlerimizin yediği çorba, ekmek ve hoşaftan oluşan menü vardı.

19 Mart 2024 - 13:34

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen organizasyon kortej yürüyüşüyle başladı. Bornovalıların sevgi gösterisi altında Bayraklı sınırından merkeze kadar yürüyen kalabalık kortej, buradan Büyükpark’ta kurulan iftar alanına geldi.

İftar öncesi alanı dolduran Bornovalılara Mehmet Akif Ersoy’un ‘Bedr’in Arslanları ancak bu kadar şanlı idi” dizeleriyle seslenen CHP’li aday Ömer Eşki, “Bundan bir asır önce dünyanın o tarihe kadar gördüğü en büyük donanması, Çanakkale sularında tarihin en büyük yenilgisini aldı. Bir tarafta çelik, barut, kurşun, diğer tarafta yürek, kan ve cesaret vardı. Fakat 18 Mart, sadece bir askeri zafer değildir. Bir toplumun ulus olmasının ne kadar önemli olduğunun. Bir topluluğun nasıl ulusa dönüşeceğinin canlı bir örneğiydi o gün. Türk ulusu o gün bir memleketi, vatanı ve namusu savunmanın ne olduğunu tüm dünyaya gösterdi” dedi.

Her yıl Çanakkale’ye gidilecek

Tarihi bilmeyen ulusların geleceklerini de inşa edemeyeceklerine vurgu yapan Ömer Eşki, “Her adımı kan, her adımı zafer, her adamı emek olan bir mücadeleydi. Bu zaferde emeği, kanı olan tüm şehitlerimize sevgi ve rahmetle anıyorum. Milletimizin bugün yaşadığın temellerinin atıldığı o günde canını veren değerlerini asla unutmadı. Biz de unutmadık, unutmayacak ve unutturmayacağız. Her 18 Mart’ta başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm Bornovalıları Çanakkale’ye götüreceğiz. Tarihimiz boyunca hizmet eden tüm askerlerimize saygı ve minnet, şehitlerimize rahmet diliyorum” diye konuştu.

Bu haber 140 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()