Berber "Cumhuriyet ve Kadın" ı Anlatacak

Müftülerin nikah kıymasının tartışıldığı bugünlerde Konak Belediyesi Türkiye' nin önde gelen akademisyenlerinden Prof.Dr. Engin Berber ile anlamlı bir etkinliğe imza atıyor.

24 Ekim 2017 - 22:33 - Güncelleme: 24 Ekim 2017 - 22:44

Müftülerin nikah kıymasının tartışıldığı bugünlerde Konak Belediyesi anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. Prof. Dr. Engin Berber’ in konuşmacı olarak katılacağı söyleşide “Cumhuriyet ve Kadın” teması konuşulacak. 26 Ekim 2017 Perşembe günü saat17' de Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi' ndeki söyleşinin ardından küratörlüğünü yine Berber’ in yaptığı aynı temayı işleyen sergi Konaklılarla buluşacak.

İki bölümden oluşan serginin Cumhuriyet kazanımlarının ziyaretçilere sunulacağı ilk bölümünde çağdışı olduğu için tarihin çöplüğüne atılmış yönetim biçimlerini diriltmek isteyenlere karşı her türlü siyasal aidiyetin bir kenara bırakılıp cumhuriyetin ön plana çıkarılması vurgusu da yapılacak.

Serginin ikinci bölümü ise Cumhuriyet idaresi ile toplumun saygın ve eşit bileşeni haline gelen kadınlarımıza odaklanıyor. Cumhuriyet ile beraber kadınların elde ettiği kazanımların zorla ellerinden alındığı takdirde 21.yüzyıl Türkiye’sinde içine düşülecek olan karanlık da sergide bütün çıplaklığı ile gözler önüne serilecek.

Sergi 16 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Bu haber 2927 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!
17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()