Sinema ve tiyatro sanatçısı Can Gürzap hayatını kaybetti

Sinema ve tiyatro sanatçısı Can Gürzap, tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybetti.

02 Aralık 2023 - 09:40

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, Can Gürzap tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybetti.

Gürzap, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Sanatçı daha önce aort anevrizması geçirmişti.

Tiyatroda 52 yıl aktif olarak yer alan sanatçı Gürzap'ın ölümünü, televizyoncu Armağan Çağlayan duyurdu. 

Gürzap'ın fotoğrafını paylaşan Çağlayan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Yattığınız yer nur olsun Can Bey…. Huzur bulun" ifadelerini kullandı.

Can Gürzap kimdir?

26 Mayıs 1944'te İstanbul'da doğan Can Gürzap, 1962'de Kadıköy Maarif Koleji'ni tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservartuarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi ve Londra'da Central School of Speech and Drama'da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı.

Konservatuvarda öğretmen olarak derslere girdi. TRT'de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978'de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu. Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da yapan sanatçı, 1990 yılında güzel ve etkileyici konuşma eğitimi veren "Dialog"u kurdu.

Dialog, yıllar içinde bu anlamda eğitim veren en önemli kurumlardan biri haline geldi. Bu kurumda yıllarca eğitmenlik yaptı. Gürzap, 2018 yılına kadar çok sayıda film, dizi ve tiyatroda yer aldı.

Bu haber 3200 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()