Bakan Ersoy’dan “Tamer Karadağlı” eleştirilerine yanıt: “Shakespeare’i İngilizce oynayan ben ikinci bir isim bilmiyorum Türkiye’de. Milliyetçi ve vatansever olması rahatsız ediyorsa beni hiç rahatsız etmiyor”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerine karşılık verdi. Ersoy, Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanması ile ilgili eleştirilere; “Çok başarılı bir tiyatrocu. Shakespeare’i İngilizce oynayan ben ikinci bir isim bilmiyorum Türkiye’de. Varsa bana bildirin" dedi.

16 Kasım 2023 - 14:11

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin soru ve eleştirilerine karşılık verdi. Ersoy, Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanması ile ilgili eleştirilere; “Çok başarılı bir tiyatrocu. Shakespeare’i İngilizce oynayan ben ikinci bir isim bilmiyorum Türkiye’de. Varsa bana bildirin… Ha, milliyetçi ve vatansever olması rahatsız ediyorsa beni hiç rahatsız etmiyor, benim için takdir sebebidir” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesinin görüşmeleri dün tamamlandı. Görüşmelerin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Ersoy’un açıklamaları şöyle:

“Sürdürülebilirlik konusunda biz Paris Anlaşması’na imza attıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti olarak çok hızlı hareket ettik. Özellikle konaklama sektöründe yaptığımız yasal değiştirme protokoller sayesinde şu anda GSTC yani Global Sustainable Tourism Council’le üç yıllık bir protokol yaptık. Biz çok geriden gelmemize rağmen şu anda çok ön aldık. Şu anda bakın dünyada, Avrupa’da örnek gösterilen ülke Türkiye.

“SHAKESPEARE’İ İNGİLİZCE OYNAYAN BEN 2’NCİ BİR İSİM BİLMİYORUM...MİLLİYETÇİ VE VATANSEVER OLMASI SEVİLAY HANIMI RAHATSIZ EDİYORSA BENİ HİÇ RAHATSIZ ETMİYOR”

Bir de bu Tamer Karadağ'la ilgili bir eleştirisi vardı Sayın Sevilay Çelenk ’in. Bakın, Sayın Tamer Karadağ benim Genel Müdürüm çok başarılı bir tiyatrocu. Türkiye çapında genel kabul görmüş ama dünyada da kabul görmüş bir tiyatrocu. Shakespeare’i İngilizce oynayan ben ikinci bir isim bilmiyorum Türkiye ’de. Varsa bana bildirin. Ziyaret ederken seçmelere denk geldim, özellikle yeni tiyatrocuları seçerken bizzat bütün seçmelere şahsen katıldığını gördüm, bunu özellikle takdir ettim. İl il dolaşıp bütün seçmelere katıldı. Jüri heyetini inceledim, hiçbir ideolojik şeye mensup olmayan çok liyakatli hocalardan bir jüri üyesi oluşturmuş, kendisini de tebrik ettim. Ha, milliyetçi ve vatansever olması Sevilay hanımı rahatsız ediyorsa beni hiç rahatsız etmiyor, benim için takdir sebebidir.

“YANİ KONUT İÇİN YAPILAN YERLER OTEL GİBİ İŞLETİLMEYE BAŞLADIĞI ZAMAN ZATEN BÜTÜN ŞEHRİN OMURGASINI BOZUYORSUNUZ”

Turizm konutlarının kısa süreli kiralanmasıyla ilgili, yasayla ilgili biraz da bilgilendirme yapmam gerekiyor. Şehirler planlanırken birçok şehir plancısı vardır içinizde neresi konut olacak, neresi turizm amaçlı kullanılacak, neresi ticari kullanılacak baştan üst planlarda yapılıyor. Niye yapılıyor? Yoğunluklar, alt yapılar, trafik hepsi buna göre planlanıyor. Şimdi, siz bunu farklı gerekçelerle bozduğunuz zaman o sistemi komple dağıtmış oluyorsunuz, o yüzden böyle bir düzenleme şarttı. Yani konut için yapılan yerler otel gibi işletilme ye başladığı zaman zaten bütün şehrin omurgasını bozuyorsunuz.”

Bu haber 3470 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()