Yabancıya her 100 konuttan 38'i Antalya'da satıldı

Türkiye'de yabancılara konut satışı yılın ilk 3 ayında yüzde 24 düşerken, Antalya'da yüzde 21 arttı. Yabancıya her 100 konuttan 38'inin satışı, Antalya'da gerçekleşti.

24 Nisan 2023 - 11:08

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle iki ülkeden göç almaya devam eden Antalya'da, özellikle Rusların konut alımı artarak sürüyor. Türkiye'de yabancılara konut satışı yılın ilk 3 ayında yüzde 24 düşerken, Antalya'da yüzde 21 arttı. Yabancıya her 100 konuttan 38'inin satışı, Antalya'da gerçekleşti. En çok satış yapılan yabancılar ise Ruslar oldu.

Antalya, Rusya ve Almanya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Avrupa ülkeleri vatandaşları için de yerleşik yaşam için tercih edilen illerin başında geliyor. Bu yılın ilk 3 aylık verilerine göre uzun yıllar sonra İstanbul'u da geçerek yabancılara en çok konut satışı yapılan Antalya, geçen yılın şubat ayında başlayan Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle, bu iki ülkeden yerleşik yaşam amaçlı göç almaya devam ediyor.

Bu haber 163 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şimşek: Şirketlere asgari kurumlar vergisi çalışması var
Şimşek: Şirketlere asgari kurumlar vergisi çalışması var
Murat Ongun yanıtladı: Roma gezisine davet edilen gazetecilerin harcamalarını İBB mi karşıladı?
Murat Ongun yanıtladı: Roma gezisine davet edilen gazetecilerin...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()