Türkiye Laboratuvar ve Kütüphane Fakiri

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, okullardaki kütüphane ve laboratuvar sayısıyla ilgili soru önergesine yanıt verdi.

21 Ağustos 2017 - 12:18

Bakan Yılmaz’ın verdiği yanıt, okullardaki eğitsel kaynakların ne kadar yetersiz olduğunu gözler önüne serdi. Okulların yarısından fazlasının kütüphanesi olmadığı ortaya çıkarken, laboratuvarı olan okul sayısı toplam okul sayısının çok altında kaldı. 
 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde okullardaki laboratuvar ve kütüphane varlıklarının rakamsal boyutlarıyla açıklanmasını istedi. Türkiye’de toplam okul sayısı ile okullardaki laboratuvar ve kütüphane sayılarını soran Gürer, okullardaki eğitsel kaynakların yeterli olup olmadığı şeklindeki soruya da yanıt verilmesini istedi. 
 
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde resmi ve özel okul sayılarını açıkladı. Bakan Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre okul öncesi eğitim veren okul sayısı 8 bin 242, ilkokul sayısı 25 bin 523, ortaokul sayısı 17 bin 888 ve lise ve dengi okul sayısı ise 10 bin 595 olarak belirlendi. Buna göre ülkemizde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi veren toplam okul sayısı 54 bin 6 adet. İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarındaki toplam laboratuvar sayısını 36 bin 744 olarak açıklayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu okullardaki toplam kütüphane sayısının ise 23 bin 107 olduğunu bildirdi. 
 
Bakan Yılmaz, okullarda eğitsel kaynakların yeterli hale getirilmesi için kurumlardan gelen taleplerin ilgili bütçe tertiplerinden uygun olanlardan imkânlar ölçüsünde kaynak aktarıldığını ifade etti. 
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise, 54 bin okulda sadece 23 bin 107 kütüphanenin bulunmasının, Türkiye’de eğitsel kaynakların ne kadar yetersiz olduğunu gözler önüne serdiğini söyledi. Okulların yarısından fazlasında kütüphane bulunmamasının, eğitim-öğretim açısından Türkiye’nin gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kaldığını gösterdiğine işaret eden Gürer, “Laboratuvar sayısı ise toplam okul sayısının çok altında. 54 bin okulu olan ülkemizde okullardaki laboratuvar sayısı 36 bin 744’tür. Bu rakamlarda gösteriyor ki, eğitim sistemimizde eğitsel kaynaklar yeterli değil. Eğitim ve öğretim materyallerinin yokluğu ve yetersizliğinin eğitime olan olumsuz etkisinin araştırılması ve bu eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir. Eğitim sistemi ile sürekli oynayıp müfredat değiştiren MEB eğitim için gerekli alt yapı için daha çok bilgi ve bilimselliğin elde edileceği ortamın  yaratılmasını sağlamalıdır. ” dedi. 

Bu haber 2005 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
“Çekirdekten Ormana” sezonu alkışlarla kapattı
17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!
17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()