Nakit avansa menkul kıymet düzenlemesine 15 bin lira sınırı getirildi

Nakit avans kullanımının neredeyse durdurulmasına yol açan menkul kıymet düzenlemesinde sınır 15 bin lira olarak belirlendi.

18 Mayıs 2023 - 18:17

Merkez Bankası, özel bankaların nakit avans kullanımını kısıtlamasına neden olan menkul kıymet düzenlemesine ilişkin uygulama talimatı gönderdi.

Yeni uygulamaya göre nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kartla yapılan kuyum harcamalarında 15 bin liraya kadar olan kısım menkul kıymet yükümlülüğü kapsamına girmeyecek.

15 bin liralık istisna için kart limitinin 50 bin liranın üzerinde olması gerekecek.

Ne olmuştu?

Merkez Bankası'nın seçim sonrası getirdiği regülasyon sonrasında bazı bankalar tüketicilerin kredi kartından, bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranından daha düşük bir faize sahip olan ve aylık yüzde 1,36 faiz oranıyla ihtiyaçlarını karşıladıkları nakit avans limitlerini kısıtlarken bazı bankalar da bu limitleri tamamen sıfırlamıştı.

Bu haber 202 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yusuf Tekin; 'İlla devlet memuru olmak isteyenler…'
Yusuf Tekin; 'İlla devlet memuru olmak isteyenler…'
Ankara Emniyeti’nde atama: Gözaltına alınan Çelik’in yerine Yavuz Doğan getirildi
Ankara Emniyeti’nde atama: Gözaltına alınan Çelik’in yerine...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()