İKÇÜ AKADEMİK AÇILIŞINI BAKAN ELVAN YAPTI

“BAKAN ELVAN’DAN İKÇÜ’YE SOSYAL TESİS ÖDENEĞİ”

13 Ekim 2017 - 16:39 - Güncelleme: 13 Ekim 2017 - 16:46

İKÇÜ AKADEMİK AÇILIŞINI BAKAN ELVAN YAPTI

 

“BAKAN ELVAN’DAN İKÇÜ’YE SOSYAL TESİS ÖDENEĞİ”

 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 2017 - 2018 akademik yılı, Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan'ın katılımıyla açıldı.

 

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı açılışı Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başladı. Ana Yerleşkede gerçekleştirilen resmi tören ise Rektör Prof.Dr. Mehmet Tokaç’ın ev sahipliğinde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Açılış törenine İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İKÇÜ Kurucu Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Beril Dedeoğlu, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bedriye Tunçsiper, Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Sayıştay Baş Denetçisi Fatih Yiğitbaşı, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, akademisyenler, idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

“İKÇÜ’DE OKUMAK AYRICALIKTIR”

 

Konuşmasına Yahya Kemal'in 'kökü geçmişte olan geleceğim' sözüyle başlayan Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, İKÇÜ’nün genç olmasına rağmen kökü geçmişte olan önemli ilim kuruluşlarından biri olduğunu vurguladı. Bakan Elvan, “Kâtip Çelebi sadece bilim adamı değil, coğrafyacı değil, tek başına bir üniversitedir. Eserlerini okuyanlar tek başına bir üniversiteden mezun olmaktan daha fazla birikim sahibi olurlar. Sizler büyük âlimin mirasçıları olarak adını ondan alan üniversiteden hayata hazırlanıyorsunuz. Kâtip Çelebiyi tanımak biri ayrıcalıktır. Okumak ayrıcalıktır, izinden gitmek ayrıcalıktır. " dedi.

 

"İKÇÜ’YE SOSYAL TESİS ÖDENEĞİ"

 

İKÇÜ’ye kuruluşundan bu yana önemli destek verdiklerini belirten Bakan Elvan, "İKÇÜ'nün kuruluşundan bu yana yatırım ödenekleri önemli ölçüde arttı. 2017'de 201 milyon TL. Üniversitemizin kuruluşundan bu yana birçok yatırım projesi tamamlandı ve öğrencilerin hizmetine açıldı. Kongre merkezi, kütüphane ve derslik gibi birçok bölüm tamamlandı. Ama özellikle sosyal alana yönelik bazı eksikliklerimiz var. Bakanlık olarak destek vereceğiz. O eksikleri bir an önce tamamlayalım. Öğrencilerin hizmetine bu öğretim yılında sunalım. " diye konuştu. Öğrenci Konseyi Başkanı'nın sosyal tesisi isteğiyle ilgili olarak ödenek çıkartıp gerekli adımlarını hemen atılması talimatını veren Bakan Elvan, "Gençlerimize yetişmiş insan gücene milletimize güveniyoruz. Ülkemizin dört bir yanı sorun odağı var. Bir yandan terörle bir yandan coğrafyadaki gelişmelerle ilgili bir olduğumuz müddetçe bunları hepsini aşacak güçteyiz. Bilime daha fazla önem vereceğiz. Biz iş dünyamıza öğretim üyelerimize güveniyoruz. Hele hele girişimci ruhu güçlü olan öğrencilerimize güveniyoruz" dedi.

 

"BEN REKTÖR OLSAM"

 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, üniversite müfredatlarının iş dünyasının talebi doğrultusunda hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, "Ben bir üniversitenin rektörü olsam, araştırma ve geliştirme çok önemli ama üniversiteden mezun olan öğrencilerin yüzde kaçını işe yerleştirebiliyoruz? Buna bakardım" dedi.

Zaman zaman yurt dışında çok değişik programlara katıldığını aktaran Bakan Lütfi Elvan, "25-30 yaşında çok sayıda genci görüyorum. Ne iş yaptıklarını, nereye gittiklerini sorduğumda, dünyanın dört yanına ihracat yaptıklarını görüyoruz. Girişimci ruhu bu kadar yüksek, arzulu ve ülkenin gelişmesini isteyen gençlik, başka bir ülkede olamaz. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki önemli olan kendinizi geliştirmeniz. Ben İngilizce öğrenmek için radyodan, kısa dalgadan İngilizce haber kanallarını dinlerdim ve onları teybe kaydeder, o teypten defalarca, onlarca kez dinlerdim. Ama bugün dünya sizlere açık. Her türlü bilgiye ulaşabilme imkânı var. Bir taraftan iş dünyası nitelikli insan ararken ve bulamazken, diğer taraftan da işsiz gençlerimizi görüyoruz" şeklinde konuştu.

 

“ÜNİVERSİTE MÜFREDATI İŞ DÜNYASININ TALEBİ DOĞRULTUSUNDA HAZIRLANMALI”

 

"Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ediyorum. En önemli sorun işçi bulamamak" diyen Bakan Elvan, "Nitelikli vasıfta eleman bulamamak. Üniversiteden mühendis olarak mezun oluyor ama maalesef mühendis olarak değerlendiremiyoruz. Bizim ihtiyacımızı giderecek vasıflarda değil. Bunu söylüyorlar. Diğer taraftan da iş arayan mühendis var. Demek ki burada problem var. İş ile iş gücü arasındaki uyumu sağlamamız lazım. Üniversitelerin müfredatı, iş dünyasının talebi doğrultusunda hazırlanmalı. Ben bir üniversitenin rektörü olsam, araştırma ve geliştirme çok önemli ama üniversitemden mezun olan öğrencilerin yüzde kaçını işe yerleştirebiliyoruz, yüzde kaçını işveren genç girişimci yapabiliyorum? Buna da bakardım. En önemli kriter de bu olurdu diye düşünüyorum" dedi.

 

“İKÇÜ’NÜN GURULANDIRAN TABLOSU”

 

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tokaç da yaptığı konuşmada fiziki altyapı ve teknik donanımlar açısından kurulma süreci devam eden İKÇÜ’nün gururlandıran başarılara imza attığını kaydetti. Rektör Prof.Dr. Tokaç, “Tüm üniversiteler arası akademik teşvik sıralamasında on dokuzuncu, Mimarlık Mühendislik Fakülteleri arası sıralamada birinci sıradayız. URAP yaptığı 2000 yılından sonra kurulan üniversitelerin akademik performans sıralamasında 77 üniversite içinde üçüncü sıradayız. YÖK’ün ilk defa başlattığı uluslararası proje desteğini aldık. TÜBİTAK destekli ampütasyon derecesine göre ayarlanabilir elektronik destekli protez el projesi, Horizon 2020 kapsamında Airbus firmasının dahil olduğu havacılık teknolojisi ile ilgili proje paydaşlığı, en küçük omurgalı balık olan nano balığın keşfi, impactı yüksek iki ayrı dergide kapak olan makalelerimiz, Kalkınma Bakanlığımız tarafından desteklenen merkez laboratuvarımız ile bölge üniversiteleri ve sanayisine hizmet vermekteyiz. “dedi.

 

“ÖNEMLİ SORUNLARIMIZ DA VAR”

 

Bu kadar önemli bir seviye gelirken bazı altyapı ve mali sorunlara da işaret eden Rektör Prof.Dr. Tokaç, “Önemli sorunlarımızdan biri; idari personel ve hizmetli personel sorunumuz. 3000 öğrenciye hizmet verdiğimiz kadro ile şu an 12600 öğrenciye hizmet vermeye çalışıyoruz. Yasal olarak tanımlanan ve hastane tarafından ödenmesi gereken Bilimsel araştırma projeleri desteğimiz kesilmiş durumdadır. BAP bütçeleri ile finanse edilmeye çalışılan ve sağlık eğitiminde çok ciddi destek sağlayacak olan simülasyon merkezi ve sanal hastane projemiz yarım kalmıştır. Bir diğer önemli sorunumuzda Sağlık Bakanlığı ile olan ortaklaşa kullanımdan kaynaklanan sorunlarımız. Bu konuda sağlık alanında yapmak istediğimiz pek çok çalışma temel olarak hizmeti esas alan bakanlık uygulamaları ile örtüşmeyince ilerleme kaydedemiyoruz. Ortaklaşa kullanım ekonomik olarak mantıklı gibi gözükse de sahadaki uygulamaları akademik mantıkla örtüşmemektedir.” diye konuştu.

 

“GENÇLERİMİZE GÜVENİMİZ TAM”

 

Mesele ülke menfaatleri olduğunda kalan her şeyi teferruat bildiklerini de belirten Rektör Prof.Dr.Tokaç, “Başta FETÖ olmak üzere her tür terör örgütü ile mücadele ana ilkemizdir. Çeşitli gerekçeler ile oluşturulmak istenen olumsuz algılardan kurtulmak için de bildiğimiz en iyi şeyi yapacağız. Çok çalışacağız. Yaklaşık 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yeni bir haykırış ile tekrar tarih sahnesine döndüğümüz bu sahnede, 15 Temmuz’da olduğu gibi zaman zaman ayağımıza pranga vurulmaya çalışılsa da, bu engelleri aşmış Türkiye halkı olarak hak ettiğimiz yeri alacağız. Bu yer alışın değerli gençlerimizin de azim ve çalışmasına bağlı olarak kısa sürede gerçekleşeceğine inanıyorum. “ şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Tokaç, Bakan Elvan'a günün anısına hediyeler sundu. Ayrıca Bakan Elvan öğrencilere aşure dağıttı.

2017/10/2331097.jpg
2017/10/7001512.jpg
2017/10/3361569.jpg
2017/10/5062410.jpg
Bu haber 1497 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()