Gençler Kurumsal Vatandaşlık İçin Mutlaka STK’larda Görev Almalı

Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Aydın Buğra İlter, gençleri sivil toplum örgütlerinde sorumluluk almaya davet etti.

27 Mart 2018 - 11:13

EGİAD Hayat Okulu projesinde farklı Meslek Yüksek Okullarındaki öğrencilerle biraraya gelen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter,  gençlere değişen dünya düzeninde sivil toplum örgütlenmesinin önemini, EGİAD'ın kuruluş amaçlarını ve yürüttüğü faaliyetleri anlattı. İlter, "Artık sivil toplum kuruluşları kamu ve özel sektörün yanında 3. güç olarak kabul ediliyor. Katılımcı demokrasi, yeni politikaların üretilmesi, kamu faaliyetlerinin gözetilmesi ve özel sektör faaliyetlerinin uygulanması aşamalarında sivil toplumun düşünce ve eylemleri yadsınamaz. Bizler EGİAD'da bu düşünceler çerçevesinde faaliyetler yapmaya çalışıyoruz" dedi.

 

Kurumsal Vatandaşlık Önceliğimizdir

 

Günümüzde Corporate Citizenship (kurumsal vatandaşlık) kavramının ön plana çıktığını vurgulayan İlter, "Artık iş dünyasında başarı sadece, hangi sözleşmelere imza attığınız, ne kadar ciro yaptığınız, ne kadar karlı olduğunuz veya para kazandığınız ile ölçülmüyor. Bunların yanında başarımızı yaptığımız faaliyetlerin mevzuat, etik ve ahlak kurallara uygunluğu, paydaşlarımıza ve topluma sağladığımız fayda ile ölçmemiz gerekiyor. Karı nasıl ve hangi faaliyet sonucu elde ettiğimiz, kazancı paydaşlar arasında nasıl paylaştığımız ve faaliyetlerimizin sürdürülebilir olup olmadığı önem kazanmış durumda. Bizler EGİAD'da kurumsal vatandaş bilinciyle, hem iş dünyasına hem de paydaşlarımıza sorumluluklarımız çerçevesinde faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Kurumsal vatandaşlık çağında artık sahip olduğunuz şeyler sadece size ait değildir. Artık sahip olduğunuz şeyler tüm toplumundur. Dolayısıyla bu değerler zincirinin sürdürülebilir olması, faaliyetlerin şeffaf ve hesap verilebilir olması ve tüm paydaşlar için en iyi sonuçları vermesi gerekiyor" diye konuştu.  İlter, kurumsal vatandaş bilinci taşıyan gençlerin STK'larda daha aktif görevler alması gerektiğini vurguladı.


 

Bu haber 1157 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...
Kılıç, “Anayasaya aykırı koltukta anayasa yazılmaz”
Kılıç, “Anayasaya aykırı koltukta anayasa yazılmaz”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()