AYKIRI VE KIŞKIRTICI BİR YILDIZ DOĞUYOR: BARIŞ ERDEM

BARIŞ ERDEM’İN TÜRK POP MÜZİĞİNDE KALIPLARI YIKAN SINGLE’I #Tam1Yavru DMC ETİKETİYLE TÜM RADYO VE MÜZİK KANALLARINDA…

29 Mart 2016 - 17:09

Barış Erdem’in “freak pop” olarak nitelendirdiği single’ı #Tam1Yavru “DMC” etiketiyle 18 Mart’tan itibaren tüm radyolar ve müzik kanallarında yerini aldı. Seksi ve eğlenceli şarkının sözleri Barış Erdem’e, düzenlemesi ise Inna, Kelis, Pet Shop Boys gibi dünya yıldızlarıyla yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Orkun Tunç’a ait.

90-60-90 DEVRİ KAPANIYOR

Acı çekmeyi yücelten, enerjiden yoksun ve yeni neslin diline ayak uyduramayan ana akım kültürde büyük bir değişim zamanının geldiğine inanan Barış Erdem, çok yakında çıkacak klibiyle de kadınlara dayatılan güzellik anlayışını yerinden oynattı. Türkiye’de ilk kez bir klipte büyük beden modellere (plus size) yer veren müzisyen böylece güzellik anlayışının sadece 90/60/90 formuna bağlı kalmadığını kanıtlamış oldu.

TÜRK POPUNA YEPYENİ BİR TÜR GELİYOR: ‘’FREAK POP’’

#Tam1Yavru single’ı için, Amerikan Pop Müziği’nde sıkça rastlanan ‘’Mash-up’’ ve ‘’interpolation’’ gibi yöntemler Türkiye’de ilk kez kullanıldı. Sezen Aksu’nun “Namus” şarkısı, “Dere Boyu Kavaklar” ve “Mehter Marşı”ndan alınan parçaların funk – dance – r&b elementlerinin bir araya getirilmesiyle ortaya bambaşka bir şarkı ve yepyeni bir tarz çıkmış oldu.

 

 

 

Bu haber 2480 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kirada yüzde 25 sınırı kesin kalkacak
Kirada yüzde 25 sınırı kesin kalkacak
'ABD’ye 135 milyon dolar ödeyip döneceğim' dedi: Sezgin Baran Korkmaz kim, nasıl kaçtı?
'ABD’ye 135 milyon dolar ödeyip döneceğim' dedi: Sezgin Baran...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()