2. Lig'e yine şike gölgesi düştü: Şampiyonluk yolundaki Vanspor sahadan çekildi

Geçen yıl beş maçında şike tespit edilen 2. Lig Beyaz Grup, bu yıl iki şaibeli maçla gündemde. Buna göre, Vanspor'un şampiyonluğu engellendi, Zonguldak Kömürspor'un küme düşmesi sağlandı.

05 Mayıs 2024 - 09:29

TFF 2. Lig Beyaz Grup, bir haftada 2 şike iddiasına sahne oldu. Şaibeler üzerine Türkiye Futbol Federasyonu devreye girdi. Aynı ligde geçtiğimiz sezon 5 maçta şike tespit edilmiş, 2 futbolcu tutuklanmıştı. 

Ligde şampiyonu belirleyecek iki maç bugün oynandı. Son haftaya lider giren Esenler Erokspor, ligde 14'üncü sırada bulunan ve herhangi bir iddiası kalmayan Serik Belediyespor'a konuk oldu. İki puan farkla ikinci sırada bulunan Vanspor ise alt lige düşmesi kesinleşen Bursaspor'a konuk oldu.

Bugünkü maçlar sonunda ligi birinci tamamlayan takım doğrudan 1. Lig'e yükselecek, ikinci sıradaki takımsa üst lige yükselmek için play-off oynamak zorunda kalacaktı.

Ancak karşılaşmalar başlamadan şike iddiası dile getirildi. 

Kritik maçta 'U-19' kararı

Vanspor'dan yapılan açıklamada Serik Belediyespor'un, Esenler Erokspor maçına as takımıyla değil, U-19 takımıyla çıkacağı duyumunun alındığı aktarıldı. Serik Spor futbolcularının maça çıkmak istemesine rağmen kulüp yönetiminin U-19 takımıyla oynamakta ısrar ettiğini kaydeden Vanspor, bu durumun şaibe yarattığını vurguladı.

"Bu eylemle birlikte müsabaka sonucunun baştan belli edilip Esenler Erokspor'un bir üst lige çıkmasının garantiye alınmaya çalışıldığı tüm kamuoyunun da malumudur.

Serik Belediyespor'un kulüp başkanının takımını maça çıkarmamak için bilinçli bir şekilde yaptığı tasarruf, sadece sporun değerlerine değil, aynı zamanda insanlık onuruna da bir ihanettir. Kaldı ki, böyle bir durum tüm ligin geçerliliğine şaibe düşürecektir."

Teknik ekip şaibeye ortak olmadı

Van Spor, Serik Spor'un U-19 takımıyla çıkması durumunda "temiz futbolu desteklemek adına" Bursaspor maçına çıkmayacaklarını açıkladı. 

Saat 15.00'te başlayan karşılaşmalarda Serik Belediyespor'un, Esenler Erokspor maçına as takımıyla değil, U-19 takımıyla çıktığı görüldü. Duruma tepki gösteren Van Spor da maça U-19 ekibiyle çıktı. Futbolcular, hakemin düdüğüyle beraber omuz omuza vererek kendi sahalarında bekledi. Bursasporlu oyuncular bu dakikalarda kendi aralarında paslaştı. Esenler Erokspor'un 19'uncu dakikada skoru 2-0'a getirmesi üzerine Vansporlu futbolcular, Bursaspor maçının 22'nci dakikasında sahayı terk etti.

Serikspor teknik heyeti de kulüp yönetimine itiraz ederek, durumu protesto etti ve maça çıkmadı.

Serikspor Teknik Direktörü Cem Kavçak, "Şampiyonluğu doğrudan etkileyecek Esenler Erok maçına yönetim kurulunun U-19 takımıyla çıkma kararı alması sebebiyle oluşacak şaibeli ortamın içerisinde adımızın bulunmasını istemediğimizden dolayı, biz de teknik ekip olarak maça çıkmama kararı aldık" dedi.

Van Spor yönetimi Türk Ceza Kanunu ve Futbol Disiplin Talimatı uyarınca yasal girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçına soruşturma

2. Lig Beyaz Grup’ta bir şike iddiası da geçtiğimiz pazar günü oynanan Ankaraspor-Nazillispor maçıyla gündeme gelmişti. Maç 0-0'lık beraberlikle bitmiş, bu skor Ankaraspor'u play-off'a çıkarırken, Zonguldak Kömürspor'un küme düşmesine neden olmuştu. Ancak maçın istatistikleri şüphe çekmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 90 dakikalık oyun boyunca hiçbir futbolcunun şut girişiminde dahi bulunmamasını "şike" olarak yorumlamıştı

Bu haber 528 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
Tasarruf tedbirleri açıklandı
Tasarruf tedbirleri açıklandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()