Ege’de Nöroendokrin Kanserlere Yaklaşım

Ege Üniversitesi’nde düzenlenen “Endokrin Kanserler Sempozyumu” kapsamında “Nöroendokrin Kanserlere Yaklaşım-Vaka Bazında İnteraktif Tartışma” başlıklı oturum gerçekleştirildi.

29 Mart 2016 - 17:09

.Moderatörlüğünü Prof. Dr. Bülent Karabulut ve Prof. Dr. Serdar Özkök’ün üstlendiği oturumun açılış konuşmasını Opr.Dr.Alper Uğuz yaptı. Nöroendokrin Kanserlere yaklaşım konusunda  tümörün tarihçesinden bahseden Opr.Dr. Uğuz,  mide ve pankreas kanseri için ne tip bir tedavi uygulanacağına dair bilgi verdi. Cerrahi müdahaleye uygun olmayan hastalarda ise ‘Anti Gastirin’ tedavisi uygulandığını belirtti.

Doç. Dr. Nevin Oruç ise sempozyumda ‘Neroendokrin tümörler’ de tanıda gastroenterolojinin yerini açıkladı. Gep-Net’ lerin tanı ve tedavisinde konvensiyonel endoskopinin önemli olduğunu vurguladı. Gelişen teklonojinin kendilerine hastalara tanı koymada yardımcı olduğunu belirtti.

Prof. Dr Zeynep Durak ise   tanı ve tedavide nükleer tıp konusunda bilgilerini sundu. Sempozyumunun son konuşmacısı olan Prof. Dr. Ender Kurt sistemik tedavinin nasıl olduğuna dair bilgi verdi.

Bu haber 1080 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()