"100 Temel Eser" uygulaması sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından '100 Temel Eser' uygulamasının kaldırılmasına karar verildi.

19 Aralık 2018 - 13:23 - Güncelleme: 19 Aralık 2018 - 13:31

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk ve ortaöğretim öğrencileri için belirlenen "100 Temel Eser" uygulamasının sona erdirilmesi kararı alındığı öğrenildi.

Genelgenin yürürlükten kaldırılmasıyla, öğrencilerin bir eser listesiyle sınırlı kalmadan, öğretmenler rehberliğinde, anayasaya, yasalara ve milli eğitimin temel amaçlarına ters düşmeyecek, "milli" ve insani değerlere saygılı bütün eserlerden yararlandırılması hedefleniyor.

"100 Temel Eser" uygulaması, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla çocukluk ve ilk gençlik dönemi edebiyatı eserleri esas alınarak 2005 yılında yaşama geçirilmişti.

Kaynak: haber.sol.org.tr
Bu haber 1413 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()