Onkoloji Alanındaki Yenilikler Konuşuldu

Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Onkoloji Enstitüsü ev sahipliğinde bu yıl 6.’sı düzenlenen ‘Onkolojide Arayışlar Sempozyumu’nda, kanser hastalığında erken tanı ve tedavi yöntemleri ele alındı.

17 Kasım 2017 - 11:53 - Güncelleme: 17 Kasım 2017 - 11:59

Wyndham İzmir Otel’de gerçekleşen ve iki gün süren sempozyumda onkoloji alanındaki yenilikler, bilimsel gelişmeler, kişiye özgü tedavi yöntemleri ve onkolojide nanotıp teknolojisi konularında bilgiler verildi.

Kanserin son yıllarda hızla arttığını ifade eden DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, “Üzülerek belirtmek isterim ki kanser hastalığı ülkemizde ve dünyada yaygınlaşmaktadır. Bu amansız hastalıkla mücadelede gelişmiş teknoloji ve tıbbi uygulamalar ön plana çıkmaktadır. Gelişen bu teknolojiler, tıp fakültemizde, hastanemizde, genom ve onkoloji merkezlerimizde başarıyla uygulanmaktadır. Bu sempozyumu düzenleyerek onkolojik gelişmelerin tartışılmasını sağlayan yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNCÜ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Kanserde erken tanı, tedavi yöntemleri ile sanayi ve enstitü çalışmalarının arttırılması noktasında projeler yürüttüklerini kaydeden DEÜ Onkoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nur Olgun, kanser tedavisiyle ilgili uluslararası platformlarda girişim ve ortaklıklar başlattıklarını ifade etti. Olgun, “Kanser çağımızın önemli bir hastalığı. Gerek korunma gerekse erken tanı konusunda yoğun araştırmalar yapıyoruz. Son yıllarda onkolojik gelişmeler doğrultusunda bireye özgü tedaviler uygulanıyor. Bu yıl düzenlenen sempozyumda bireye özgü hastalıklar ve hedef tedavi yöntemleri ele alınacak. Yeni projelerle yolumuzda hızla ilerliyoruz. Ulusal ve uluslararası platformda öncü çalışmalar yaparak üniversitemizi ve ülkemizi temsil ediyoruz” diye konuştu.

 

Bu haber 833 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()