Başkan Şen, "Ehliyet ve liyakat esas alınmalı"

Türk Eğitim-Sen İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Hasan Şen,Ege Üniversitesi’nin 15. Rektörü olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Prof. Dr. Necdet Budak’a yeni görevinde başarılar diledi.

20 Ekim 2017 - 15:26 - Güncelleme: 20 Ekim 2017 - 15:51

Başkan Şen,Ehliyet ve liyakat esas alınmalı”

Türk Eğitim-Sen İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Hasan Şen,Ege Üniversitesi’nin 15. Rektörü olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Prof. Dr. Necdet Budak’a yeni görevinde başarılar diledi.

Ege Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Necdet Budak, düzenlenen törenle görevi vekaleten yürüten YÖK Üyesi Prof. Dr.  Beril Dedeoğlu’ndan devraldı.

Ege Üniversitesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin 4. sırada kurulan bir  üniversitesi olduğunu söyleyen Türk Eğitim-Sen İzmir 4 No'lu Şube Başkanı Hasan Şen, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin  Türkiye’nin bütün kurumlarına olduğu gibi Ege Üniversitesi’ne de zarar verdiğini söyledi. Bir an önce  iç çekişmelerden kurtulup  eğitim ve bilim ile anılması  gerektiğini vurgulayan Başkan Şen, Türk Eğitim-Sen olarak gerekli katkıyı ve desteği vermeye her zaman hazır olduklarını söyledi.

Ege Üniversitesi'nin yetkili sendikası olduklarını ifade eden Başkan Şen,atamalarda ehliyet ve liyakat esas alınması gerektiğini ifade ederek, “Mesnevi’yi ehliyet ve liyakat üzerine inşa eden Mevlana’ya göre, toplumda barışın, adaletin, huzurun sağlanması, ehliyet ve liyakat sahibi insanların iş başına getirilmesiyle mümkün olacaktır. Ehliyet ve liyakate bakılmaksızın işlerin yürütülmeye çalışılması halinde ise toplumsal düzenin işleyişinde aksaklıklar ortaya çıkacaktır. Beklentimiz  adaletin tesis edildiği, ehliyet, liyakat ve tecrübenin temel kriterler alındığı, işin hiç kimseye değil sadece ehline verildiği bir yapının oluşturulmasıdır” dedi.

Çalışanların karar alma  süreçlerine katılımını sağlayan,  yeteneklerini kullanmalarına ve geliştirmelerine imkan veren bir yönetişim anlayışının olmasını arzuladıklarını vurgulayan Başkan Şen,  “Bizim sendikal anlayışımızın temelinde Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü, bağımsızlık ve özgürlüğünü korumak,  her türlü bölücü ve yıkıcı faaliyetlerin karşısında kaya gibi dimdik durmak vardır. Ayrıca,  hak ararken haksızlık yapmamak ve haksız konumuna düşmemek vardır.  Meşruiyet çizgisinden sapmamak vardır” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Bu haber 2244 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()