Başarılı bulunan eser sahipleri ödüllerini aldılar

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İl Merkezindeki ve İlçelerindeki İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği “Resim Yarışması” sonucunda başarılı bulunan eser sahipleri ödüllerini aldılar.

22 Nisan 2016 - 10:06

Ulusal kalkınmaya, yöresel gelişime ve kültürel zenginliklerin yaşatılmasına katkıda bulunmak amacıyla 1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğu günden bu yana eğitim, kültür ve sanat alanlarında ulusal ve uluslararası çeşitli projeler geliştirmekte ve uygulamaktadır. Vakıf, sanatsal faaliyetlere verdiği desteğe bu yıl çocukları da ekleyerek, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Denizli genelindeki resmi ve özel tüm İlkokul ve Ortaokul öğrencileri arasında bir resim yarışması düzenlemiştir.

Yarışmanın amacı; geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin “Çevre ve Geri Dönüşüm” hakkındaki düşüncelerini özgürce resmetmeleri, aynı çevrede yaşayıp farklı bakış açıları ve tarzlar görülebilecek çalışmalara tanıklık ederek öğrencilerin duygularıyla onların resim dünyasını görmektir. Denizli genelinde eğitim gören öğrencilere yönelik bu yarışma ile çocuklara resim sevgisini aşılamak, geleceğimizin sanatçılarında farkındalık yaratmak hedeflenmiştir.

Yarışmaya katılan 807 eser, başkanlığını Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu’nun yapmış olduğu seçici kurul tarafından ilkokul 1.-2. Sınıf, ilkokul 3.-4. Sınıf ve ortaokul kategorilerinde değerlendirilmiştir. Her kategoriden ilk üç sıralamada yer alan eser sahipleri, 21 Nisan 2016 Perşembe günü Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda düzenlenen törende ödüllerini ve katılım belgelerini almıştır. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan toplam 85 eser Vakfın sergi salonunda sergilenmeye başlanmıştır. Sergi 28 Nisan 2016 tarihine kadar görülebilir.

 

Bu haber 1145 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()