Üretici Enflasyonu Yüzde 30'a Yükseldi

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi, mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artış gösterdi. Aylık en fazla değişim yüzde 6'yla çok yıllık bitkisel ürünlerde gerçekleşti.

14 Haziran 2019 - 15:44

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs 2019 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi'ni açıkladı.

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE), 2019 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0.95 azalış, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 13.34, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30.23 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 19.93 artış gösterdi.
Bir önceki aya göre değişim ormancılık ürünlerinde yüzde 0.09 artış, tarım ve avcılık ürünlerinde yüzde 0.78 ve balıkçılıkta yüzde 7.79 azalış gerçekleşti.

Ana gruplarda bir önceki aya göre değişim; çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 5.96, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 0.61 artış, tek yıllık bitkisel ürünlerde ise yüzde 4.52 azalış gerçekleşti.

Alt tarım gruplarından; diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler yüzde 7.57, tahıllar, baklagiller ve yağlı tohumlar yüzde 4.69, koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları yüzde 1.27 artış, lifli bitkiler yüzde 8.04, canlı kümes hayvanları ve yumurtalar yüzde 6.06 azalış gösterdi.

Mayıs 2019’da endekste kapsanan 82 maddeden 6 madde bu ay endekse girerken, 37 maddenin fiyatlarında artış, 27 maddenin fiyatlarında azalış, 12 maddenin fiyatlarında ise değişim olmadı.

Kaynak: gercekhaberci.com
Bu haber 544 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()