Tepecik Bornova'da Evde Sağlık Birimi Açıldı

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Bina’sında açılan Evde Sağlık Birimi, ihtiyacı olan hasta, yaşlı ve engellilere hizmet vermeye başladı.

03 Ağustos 2017 - 09:32 - Güncelleme: 03 Ağustos 2017 - 09:49

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Bina’sında açılan Evde Sağlık Birimi, ihtiyacı olan hasta, yaşlı ve engellilere hizmet vermeye başladı.

Tepecik Hastanesi’nde 2010 yılından beri başarılı bir şekilde yürütülen Evde Sağlık Birimi’nden 7 yılda tam 4400 hasta hizmet aldı. Daha çok hastaya hizmet vermek amacıyla Evde Sağlık Hizmetlerine ek olarak Bornova Ek Bina’da da Evde Sağlık Birimi oluşturuldu. 1300 kayıtlı hastası bulunan Evde Sağlık Birimi çalışmalarına hız vererek, hizmet alan hasta sayısının artmasını amaçlıyor. Aile Hekimliği Kliniği Başasistanlarından Uzm. Dr. Umut Gök Balcı sorumluluğunda kurulan birimde iki hemşire bir sekreter ve bir şoför görev yapmakta. Aile Hekimliği Kliniği tarafından desteklenen ve Aile Hekimliği asistanlarının rotasyonla eğitim aldığı birimde hastaların hastaneye geldiklerinde alt bezi raporu, konsültasyon, ilaç, küçük müdahaleler, tetkik ve tedavilerinin yapıldığı aynı zamanda monitörizasyon şartlarının mevcut olduğu 5 yataklı Evde Sağlık Ünitesi oluşturuldu.

İhtiyaç Artıyor…
Birimin Sorumlusu Uzm. Dr. Umut Gök Balcı “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de nüfusun giderek yaşlanması ve engellilik oranının yüksek olması Evde Sağlık Hizmetlerinin günün koşullarının bir gereği olduğunu ortaya koymakta. Birimimizde Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan tebliğ, yönerge ve yönetmelikler çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine hizmet vermekteyiz. Amacımız yeni bir anlayışla ihtiyacı olan hasta, yaşlı ve engellilere Evde Sağlık Hizmeti sunmak, hastaları sağlık ve sosyal yönden destekleyerek yaşam kalitelerini yükseltmek” dedi.  

Daha Etkili ve Ekonomik…
Evde Sağlık Hizmetlerinin hastane hizmetlerinden daha etkili ve ekonomik olduğunu belirten Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut da “Hastanelerin gereksiz kullanımını azaltan, hastaneye başvurularda, hastanede kalış süresinde ve hastane enfeksiyonlarında azalma sağlayan Evde Sağlık Hizmetleri, bireylerin kendi alıştığı ortamında ve kendi konforu içinde yaşamını sürdürmesine olanak tanır. İhtiyacın artması ve başarılı bir şekilde hizmet veren mevcut Evde Bakım Birimimizi desteklemek amacıyla Bornova Ek Binamızda oluşturduğumuz Evde Sağlık Birimi ile ihtiyacı olan hastalara hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.   

Bu haber 2403 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
Başkan İrfan Önal’dan 1 Mayıs mesajı
Başkan İrfan Önal’dan 1 Mayıs mesajı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()