Konak Genç İklim Meclisi Yola çıktı

Konak Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği işbirliğinde yürütülen Yerel İklim Gençlik Elçileri projesi tamamlandı ve proje kapsamında Konak Genç İklim Meclisi kuruldu.

09 Aralık 2022 - 13:55

Konak Belediyesi ve Sosyal İklim Derneği işbirliğinde yürütülen Yerel İklim Gençlik Elçileri projesi töreni belediyenin Arge Müdürlüğünde gerçekleşti. Gençlerin ellerinde zeytin fidanlarıyla katıldığı törende Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Gülsen Özkan, İzmir İş Kadınları Derneği (İzikad) Çevre ve İklim Yeşil Mutabakat Komisyonu Başkanı Belkıs Üner, Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz ve dernek üyeleri, Konak Genç İklim Meclisi üyeleri, Konak Belediyesi bürokratları ve belediye meclis üyeleri yer aldı.

 

 

Batur: Yeni neslin yolunu açmak mecburiyetindeyiz

 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, törende yaptığı konuşmada gençlerin bilinçli, doğayı seven bir nesil olarak yetiştiğine dikkat çekti. Gençlerin Konak’ın iklim gençlik elçileri olarak kenti temsil ettiklerini ve belediye olarak onların önünü açmak için çalıştıklarını belirten Başkan Batur şöyle konuştu:

“2021’de temellerini attığımız ve heyecanla başladığımız bir projenin neticesini görüyoruz. Sosyal İklim Derneğinin değerli başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum. Pırıl pırıl gençlerin Konak’ın iklim gençlik elçileri olarak kentimizi temsil etmeleri çok önemli. Bizim nesille beraber bizden önceki nesiller maalesef dünyayı yaşanabilir bir dünya olmaktan uzaklaştırdık. Ama yeni nesil yaptığınız bu çalışmalarla, bu dünyayı yeniden eski haline getirecek. Bilinçli bir gençlik var. Doğayı seven, yeşile aşık önemli bir nesil geliyor. Biz de bu neslin önünü açmak, gelecekle ilgili kaygıları, dünyanın geleceğiyle ilgili kaygıları ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz. Bu çalışma gerçekten çok önemliydi. İlk defa böyle bir iklim gençlik elçileri projesi hayata geçti.”

 

 

“Biz her zaman hazırız”

 

Başkan Batur, her zaman gençlerin yanında olduklarını ve destekleyeceklerini ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Konak’ın bundan sonraki çalışmalarında, özellikle iklim, sürdürülebilir yeşil programlar ve daha yaşanabilir bir kent oluşturulmasında siz gençlerden büyük bir sinerji alıyoruz. Bu sinerji bizim çalışma ve projelerimizi de yönlendirecek. Gençlik meclisimizin projelerini hayata geçirme konusunda biz her zaman hazırız. Daha iyi bir Konak, daha iyi bir İzmir, daha iyi bir dünya için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

 

 

Tuğrulöz: Bu meclisin çok önemli bir özelliği var, dünyada bir ilk

 

Törende konuşan Sosyal İklim Derneği Başkanı Gaye Tuğrulöz, Konak Genç İklim Meclisinin bir ilk olarak yola çıktığını vurguladı ve “Bugün burada 35 genç arkadaşımızla birlikte Konak Genç İklim Meclisimizi oluşturuyoruz. Konak’ta iklim kriziyle nasıl mücadele edileceğini konuşacağız ve projeler geliştireceğiz. Bu meclisin çok önemli bir özelliği var. Dünyada ilk defa, yerel düzeyde, gençlerin katıldığı ilkim alanında karar alma mekanizması kuruluyor. Bu, biz gençler için çok değerli” dedi.

 

 

“Gençler bugün de var”

 

Gençlerin aradığı desteği her zaman bulamadığını ama Konak’ın farklı olduğunu çünkü Başkan Batur’un gençleri her zaman desteklediğini ifade eden Tuğrulöz konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de, gençler yarınımızdır, şeklinde bir bakış açısı var ama gençler bugün de varlar, bugünde söz söyleme hakkına sahipler. Biz sosyal İklim Derneği olarak gençlerin yarın değil bugün söz söylemeleri için çalışıyoruz. Bu konuda aradığımız desteği her zaman bulamıyoruz. Ama burada farklı bir durum var. Konak Belediyemizin desteğiyle gençlerin bugün de çalışmalar yapabileceğini tüm dünyaya göstermiş olduk. Başta Konak Belediye Başkanı Abdül Batur olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

 

Batur’a iklim elçisi rozeti

 

Törende aynı zamanda projenin kapsamında 35 gencin bir araya gelerek gençlere iklim krizini anlatmak, ekolojik farkındalık oluşturmak, gençlerin iklim alanındaki yerel düzeydeki kararlara katılabilmesi için oluşturduğu Konak Genç İklim Meclisinin de kuruluşu ilan edildi. Öte yandan gençlere ve iklim çalışmalarına desteği nedeniyle Başkan Batur’a, genç iklim elçileri tarafından iklim elçisi rozeti takıldı.

Bu haber 168 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()