Halk tepki gösterdi, AKP'li vekiller bakanları ziyaret etti

AKP'li milletvekillerinin gruplar halinde bakanları ziyaret ettiği gündemlerin pahalılık, asgari ücret artışı, EYT’lilerin durumu ve 3600 ek gösterge olduğu öğrenildi.

04 Haziran 2022 - 14:45

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, sorunların başında fiyat artışları geliyor. Buna bağlı olarak en çok şikâyet edilen konunun emekli maaşları ve asgari ücretin bu artışların gerisinde kalması. Milletvekilleri habere göre emeklilerin Temmuz ayı artışına ilişkin beklentilerini de Çalışma Bakanlığı’nda yapılan toplantıda iletti. Asgari ücrete ara zam beklentisinin de iletildiği dile getirildi.

Temmuz zamları

Yapılan toplantılarda, "Temmuzda emeklilere memnun olacakları artış planlamasının yapıldığı" bilgisi paylaşıldı. Kamu çalışanlarının maaşlarda artış sonucunu doğuracak, 3600 ek göstergeye 4 meslek grubunun dahil edileceği, polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlerin ek göstergelerinin de 3600’e çıkartılacağı bilgisi tekrarlandı.

Milletvekillerine, bu meslek grubunda yer alıp da 2 yıllık üniversite mezunu olanların da kapsama alındıkları ifade edildi.

EYT gündemi

Toplantılarda, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili şikâyetlerin seçim bölgelerinde sıkça gündeme geldiği belirtildi. Buna ilişkin çalışmalar sorulduğunda, bakanlığın "seçenekli" bir çalışma yaptığı, ekonomiye getireceği yükün hesaplandığı, "kademeli emeklilik" planlandığı ancak bunun diğer konulardan farklı olarak henüz olgunlaşmadığı bilgisi paylaşıldı.

Bu haber 290 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi
Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()