Gappi, "Zulme boyun eğmeyen bir ulusun başkaldırısıdır 19 Mayıs"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, "104 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’da bağımsızlık mücadelesini başlatarak demokratik, çağdaş ve laik cumhuriyetin ilk meşalesini yaktılar" dedi.

18 Mayıs 2023 - 15:27

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “19 Mayıs ile ateşlenen kurtuluş ruhu, ülkemizin aydınlık geleceği olan gençler ile her geçen yıl daha da güçlenerek, laik, demokratik ve hukukun üstünlüğünü temel alan bir cumhuriyet yönetiminde sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir. 19 Mayıs 1919 sadece bir tarih değil; baskıya, zulme boyun eğmeyen bir ulusun dayanışma içinde, ezici güçlere kafa tutarak tam bağımsız, çağdaş bir ülke yaratma mücadelesinin sembolü olmuş ve bu direniş ruhu tüm dünyaya örnek teşkil etmiştir” dedi.

 

Gappi sözlerini şöyle sürdürdü; “Aradan geçen bir asırı aşkın sürede; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında, bağımsızlık mücadelemizin en önemli sembollerinden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı içinde bulunduğumuz olağanüstü şartlara rağmen, büyük bir coşkuyla kutluyor, bağımsızlık için canları pahasına mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun”

Bu haber 246 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()