İGC’nin 18. dönem seçim maratonu başladı

zmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) 18’inci dönem Genel Kurul maratonu, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda başladı.

05 Nisan 2024 - 10:31

İGC Başkanı, Emek ve Gelecek / Tek Yürek Grubu Yönetim Kurulu Başkan Adayı Dilek Gappi ile Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Adayı Aylin Suphandağlı’nın yarıştığı genel kurula CHP İzmir Önceki Dönem Milletvekili ve İGC Onursal Başkanı Atila Sertel, İGC Önceki Dönem Başkanı Misket Dikmen, TGS İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu, İGC üyeleri ve basın mensupları katıldı. 

 

Genel Kurul’da Divan Başkanlığı’na Levent Bimen seçilirken, Başkan Yardımcısı Memduh Zaptikar, Katip Üyeler Mustafa Çabuk, Hatice Reyhan Berkman, Mazlum Vesek, Caner Tok oldu.  Seçimin ilk gününde 17. Dönem faaliyet raporu ve bütçe raporu Divan tarafından onaylandı. İGC Başkanı Dilek Gappi 2021-2024 yıllarındaki faaliyetlerini anlatırken, Başkan Dilek Gappi ve Aylin Süphandağlı seçilmeleri halinde 18. Dönemde grubuyla birlikte gerçekleştirmek istedikleri projelerini ortaya koydu. 

 

“İGC İLE ORTAK PROJELERİ SÜRDÜRECEĞİZ”

 

TGS İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu, İGC Seçiminde iki kadın adayın yarışmasından memnuniyet duyduğunu, hangi aday kazanırsa kazansın TGS olarak İGC ile ortak projeler gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirtti. Kahramanoğlu, yerel basında sendikalaşmanın ve toplu iş sözleşmelerinin oldukça önemli olduğunu ifade ederek, İGC Başkanı Dilek Gappi ve Aylin Suğhandağlı’ya başarılar diledi. 

 

“KASAYI BEŞ KAT BÜYÜTTÜK”

 

Demokratik, barışçıl bir seçim serüveni yaşanmasından mutlu olduğunu ifade eden Başkan Gappi, 17. Dönemde İGC’nin kasasını beş kat büyüttüklerini vurgulayarak “ Gururla söylüyoruz ki, Cemiyetimizde örnek bir sıkı bütçe politikası sürdürerek her kuruşunu koruduk” dedi.

 

“İGC EN İTİBARLI DÖNEMLERİNDEN BİRİNİ YAŞAMAKTADIR”

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin en itibarlı dönemlerinden birini yaşadığını vurgulayan Başkan Gappi, “Cemiyetimiz bugün bırakın İzmir’i, Türkiye’nin en saygın, en itibarlı Cemiyetlerin başında gelmektedir.  Ve bu bir tesadüf değildir. Herkes bilmelidir ki, Cemiyetimizin ulaştığı nokta kişisel beklentilerle gölgelenemeyecek kadar yüksektir” diye konuştu. 

 

“BASIN APARTMANI KORDON’UN İNCİSİ OLACAK”

 

İGC’nin 18. Dönemi için deneyimli, güçlü bir ekiple ve iddialı projelerle hazır olduklarının altını çizen Başkan Gappi, “Basın Apartmanımız Kordon’un incisi olacak. Dikili Salihleraltı Bölgesi’nde sulu tarım arazisi niteliğindeki 40 dönüm arazimizin vasıf değişikliği için bakanlıklar nezdinde harekete geçtik, alternatif turizm projeleri hayata geçireceğiz. Ayrıca üyelerimiz için tek katlı, ortak yaşam alanları olan ‘Üçüncü Köy’ projemizi de gündeme aldık” dedi. 

 

“İŞSİZ GAZETECİLERE İŞ İMKANI SAĞLAYACAĞIZ”

 

Gelecek dönemde Medyabahçe, Medya Aracı, Mobil Kafeler gibi önemli projelerinin de bulunduğunu belirten Başkan Gappi, “Karataş Basın Merkezimizi üyelerin özel günlerine açacağız. Meclis karar özetlerini çoğaltacağız. Sosyal yardımlarımızı, sağlık yardımlarımızı sürdüreceğiz. İşsiz gazetecilere işsizlik maaşları bittikten sonraki 6 aylık süreçte iş imkânı sağlayacağız. Üniversite öğrencilerini geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Yeni Avrupa Birliği projeleri yapacağız. Dokuz Eylül Gazetesi'nin uluslararası dijital yayın kalite standart belgesini alabilmesi için çalışmalar gerçekleştirecek ve emekçi haklarının en iyi olduğu medya kurumu olmaya devam edeceğiz. Ustalara saygı etkinliğini sürdürecek, Halk Dansları ekibi oluşturacak ve Basın Tarihi belgeselimizin ikincisini çekeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞANIYOR”

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 18’inci Genel Kurulu’nda Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Adayı Aylin Suphandağlı, İGC Genel Kurulu’nu bir demokrasi şöleni olduğunu söyleyerek, “Bu yolda gazetecilerin görevini daha rahat ve özgürce yapabilmesi, baskılara boyun eğmeden güçlü olması için, yönetimimizde tüm meslektaşlarımızın arkasında dimdik duran bir meslek örgütlerinin olacağına söz veriyoruz. Aşamadığınız her türlü durumda cemiyetin gücünü arkanızda bulacaksınız” ifadelerini kullandı. 

 

“ÇOK BÜYÜK ZORLUKLARLA SAVAŞTIĞINIZI BİLİYORUM”

 

Yılbaşı balosunun yapılması için şartları zorlayacaklarını belirten Suphandağlı, “Tabii ki yapılmamasını yargılamıyorum. 17. Dönemde çok büyük zorluklarla savaştığınızı biliyorum. Ama imkanlar dahilinde yılbaşı balosunun tekrar gündeme gelmesine imkân sağlamaya çalışacağım” dedi.

 

“EKİPMAN VE EĞİTİM DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

 

İGC Başkanı olması durumunda gerçekleştirmek istediği projelerden de bahseden Süphandağlı, üniversite okuyan öğrencilere istihdam sağlayacaklarını söyledi. Gazetecilere ekipman sağlamak için çaba göstereceklerini söyleyen Süphandağlı, “En çok üzüldüğümüz şeylerden biri bir meslektaşımızın ekipman eksikliği nedeniyle mesleğini icra edememesi. Bazen kamera, bazen bilgisayar, bazen ses kayıt cihazı. Bünyemizde oluşturacağımız bir sistemle meslektaşlarımızın kütüphane usulü ekipman desteği almasını sağlayacağız. Böylelikle kimse zorda kalmayacak, dilediği zaman çalışmalarını kolaylıkla yapacak. İGC bünyesindeki eğitimleri çoğaltacak, her ihtiyaca uygun eğitimlerle üyelerimizin buluşmasını sağlayacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verecek sosyal sorumluluk projeleriyle geleceğe de umut olacağız” diye konuştu.

Bu haber 642 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zam üstüne zam geliyor!
Zam üstüne zam geliyor!
Çiğli; Hasret Gültekin’i unutmadı
Çiğli; Hasret Gültekin’i unutmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()