Erdoğan: Verilen sözler tutulmadı, Suriye'de yeni adımlar atacağız

Irak ve Suriye'de sınır ötesi operasyonların süreceği mesajını veren Erdoğan, ''cumhuriyet''i provokasyon amaçlı kullanıldığını söyledi.

17 Ocak 2024 - 15:50

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta 9 askerin hayatını kaybettiği PKK saldırına değindi.

Sınır ötesi operasyonlara yönelik eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Sınır ötesi operasyonların nasıl daraltılacağı gündemimizde yoktur'' dedi.

''Kuzey Irak dağlarının her karışını güvenli hale getirene kadar bu bölgede harekatlarımız sürecektir'' diyen Erdoğan, Suriye'de yeni operasyonlar düzenleneceğini şu sözlerle duyurdu.

''Suriye'de Tel Rıfat, Ayn-el Arab, Haseke, Münbiç hattında sinsi niyetlerle kurulmuş terör yuvalarının tamamını darmadağın etmeden durmayacağız. Buralarla ilgili bize verilmiş ancak tutulmamış sözler vardır. Madem bize verilen sözler yerine getirilmiyor, öyleyse Türkiye'nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri almasına kimse itiraz edemez. Önümüzdeki aylarda kimin hangi tehditleri savurduğuna bakmadan bu doğrultuda yeni adımları muhakkak atacağız."

'Kimsenin Cumhuriyetle bir derdi yok'

Erdoğan'ın konuşmasındaki ''cumhuriyet'' çıkışı dikkat çekti. Cumhuriyet'in ilanının 100. yılının geride kaldığı hatırlatan Erdoğan, "Türkiye'nin rejimi ile ilgili tereddütler 29 Ekim 1923'te, 'Yaşasın Cumhuriyet' nidalarıyla bitmiştir. Ülkemizde kimsenin Cumhuriyet'le ilgili tereddütü yoktur'' dedi.

''Cumhuriyet'' kavramının provokasyon amaçlı kullanıldığını kaydeden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Kimsenin Cumhuriyetimizin banisiyle derdi yoktur. Kimsenin devletin bütünlüğü, milletin birliği, ülkenin esenliği ile sıkıntısı yoktur. Her kim bu kavramlar üzerinden kendine alan açmaya çalışıyorsa bir büyük yanlışın içindedir. Bu tartışmaları kimin alevlendirdiğini, bunlardan kimin çıkar sağladığını hangi piyonlar kullanılarak ülkemizin nerelere sürüklendiğini gayet iyi biliyoruz. Kadrolu provokatörlerin bir anda sağdan solda yeniden arzı endam etmesi herhalde tesadüf değildir. Her kim niyetini bozar ve yolunu şaşırırsa son 10 yılda yaşananlar akıbetinin ne olacağını göstermeye yeterlidir."

Bu haber 280 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yusuf Tekin; 'İlla devlet memuru olmak isteyenler…'
Yusuf Tekin; 'İlla devlet memuru olmak isteyenler…'
19 Mayıs’ı KOSBİFEST ile kutladılar
19 Mayıs’ı KOSBİFEST ile kutladılar

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()