Cumhurbaşkanı Erdoğan, "19 Mayıs Gençlik Buluşması"nda konuştu: "Türkiye'nin en büyük umudu gençler"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençlerle buluştu. 19 Mayıs’ın özgürlüğün sembolü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en büyük gücü ve umudunun gençler olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok çalışacağınıza yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

19 Mayıs 2024 - 16:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs'ta gençleri ağırladı.

Cumhurbaşkanı, akademik alanda başarılarıyla dikkat çeken öğrencilerle, milli sporcularla sohbet etti, hedeflerini dinledi.

Buluşmada ilk sözü İkinci Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever aldı. Atasever, “Ülkemizin ikinci astronotu olarak, ülkemizi dünya çapında ve dünyanın dışında da en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin uzaydaki varlığını güçlendirmeyi ve bu gururu her bir vatandaşımızın yüreğinde yaşatmayı hedefliyorum.” diye konuştu.

Atasever’in ardından kürsüye pentatlon sporcusu İlke Özyüksel Mihrioğlu geldi. Mihrioğlu konuşmasında, “Türk sporuna değer katmak için çabalıyorum. Önümüzdeki olimpiyatlarda ülkemi ve bayrağımı temsil etmek benim için büyük bir gurur kaynağı.” ifadelerini kullandı.

Programda, AK Parti İstanbul Milletvekili ve besteci piyanist Yücel Arzen ile sanatçılar, Gençlik ve Spor Bakanlığı 19 Mayıs Marşı'nı seslendirdi.

"19 MAYIS ÖZGÜRLÜĞÜN SEMBOLÜ"

Buluşmada sözü daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan aldı.

Erdoğan, 19 Mayıs’ın önemini vurguladı, gençlerin milli mücadeledeki fedakarlıklarını hatırlattı.

“Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs’ta kıvılcımını yaktığı istiklal meşalesi gençlerin omuzlarında Anadolu’ya yayılmış tüm yürekleri kuşatmış, yine gençlerin fedakarlığı ve sahiplenmesiyle zafere kavuşmuştur.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün yılgınlığa karşı umudun teslimiyete karşı milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür.” ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÇALIŞACAĞINIZA YÜREKTEN İNANIYORUM"

Türkiye’nin en büyük gücü ve umudunun gençler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere, “Çok çalışacağınıza yürekten inanıyorum.” diye seslendi.

"KALKINMA VE İLERLEMEDE GENÇLER ÖNEMLİ YERE SAHİP"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayinde de gençlerin önemli roller üstlendiğini de vurguladı.

Türkiye’nin kalkınma, ilerleme ve ekonomide büyüme çabalarının merkezinde gençlerin önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sınırda eli tetikte görev yapan askerlerimizin, karakollarda görev yapan polis ve jandarmalarımızın çoğu sizin yaşınızdaki gençlerden oluşuyor. Savunma sanayinde iftihar vesilesimiz olan pek çok projenin altında genç mühendislerimizin imzası ve emeği bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Bu haber 287 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()