Çözümsüz Problem Yoktur !!!

Psikolog Ülgen, “Problemlerden korkmayın”

23 Kasım 2017 - 10:47

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından düzenlenen “Performans Değerlendirme Eğitimi Etkinlikleri” kapsamında “Problem Çözme” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Psikolog Mevlüt Ülgen’in konuşmacı olduğu konferans öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Psikolog Ülgen, yaptığı konuşmada problemin tanımı, türleri ve çözüm seçeneklerinden bahsederek, “ Problemsiz bir yaşam, yaşam olmuyor. Çünkü yaşamın sürmesi için mutlak suretle problemler olmalıdır. Önemli olan problemin olması değil bizim probleme nasıl yaklaştığımızdır. Problemlerle nasıl başa çıkabiliriz? Bunun üzerinde durmamız gerekir. Bir şeyin problem olabilmesi için üç şey gereklidir. Amacı olması, gerçekleşme yolunda engelleme olması, bu engellerin bizde farkındalık oluşturması. Bu farkındalık sonucu gerginlik, sıkıntı gibi durumlar oluşur” dedi.

“HEDEFLERİNİZDEN ŞAŞMAYIN”

Konuşmasının devamında problem çözümünün önemine dikkat çeken Ülgen, “ Çözüm konusunda dışardan bakmak, beyin fırtınası yapmak gerekir. Daha nesnel bakarak değerlendirmemizi ona göre yapmalıyız. ‘Kahramanın ol’ yöntemiyle kahraman bu problemi çözse nasıl çözerdi? diye düşünmemiz gerekir. Çözüm konusunda yöntemler bize herhangi bir yardımcı koymadan daha özgür ve yaratıcı düşünmemizi sağlar. Bazen imkânsız dediğiniz şeylere dışarıdan baktığınız zaman çözülebilir olduğunu görürsünüz. Altın kural ‘Hedefime ulaşmalıyım’ olmalıdır” diye konuştu.

Etkinliği Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Şenuzun Akyar’ın da aralarında bulunduğu akademik kadro ve çok sayıda öğrenci izledi. Konferans Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Şenuzun Akyar’ın Psikolog Mevlüt Ülgen’e “Teşekkür Plaketi” takdimiyle sona erdi.

 

 

Bu haber 2710 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()