Sağlıkta Sendika Savaşı

Sağlıkta vatandaşın sorunları devam ederken, bu kez sendikalar birbirine girdi.

28 Mart 2018 - 10:03

Türk Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, Kiraz Devlet Hastanesi’nde Sağlık Sen Temsilcisinin kendi üyesini ve nöbetçi doktoru darp ettiğini hakaret ve tehdit ettiğini ileri sürdü. Bunun üzerine Sağlık Sen Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Doğruyol’u gerçekleri saptırmakla suçlayıp, “hodri meydan” dedi. Özdemir, “Maalesef malum sendikalar; üyelerinin, sağlık çalışanlarının sorunlarıyla uğraşmak, onlar için bir kazanım elde etmek yerine “çamur at izi kalsın” mantığıyla yalan yanlış ithamlarla ve tehditlere varan ifadelerle üyelerimizi ve bizleri karalamaya çalışmaktadır. Son olarak Kiraz Devlet Hastanesi temsilcimiz Yakup Pelgür hakkında, kendilerine anlatılan hikayeyi gerçekmiş gibi anlatıp sağlık çalışanları arasında birlik ve beraberliği zedeleyici ve aynı zamanda da milletin nezdinde sağlık çalışanlarının itibarını küçük düşürücü ifadelere, yalan yanlış ithamlara ve iftiralara başvurmuşlardır” açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine bir açıklama yapan Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, “Bize hodri meydan demenize gerek yok. Biz zaten 7 gün 24 saat meydanlardayız. Siz evinizde keyif çatarken pek çok idareci sizin adınıza tehditle vaatle sendikacılık yaparken biz zaten meydanlardayız. Sizin gündeminizde memurların sakalı, kravatı varken, bizim gündemimizde 657 sayılı devlet memurları kanunu değişikliği memurun güvencesinin kaldırılmaması, yıpranma payı, sağlıkta şiddet, ek ödemelerin emekliliğe yansıması vb. pek çok konu var” dedi.

Doğruyol şöyle konuştu: “22 Yıllık sendikal hayatımda hiçbir zaman elimde belge olmadan konuşmadım. Konuşmam da. Geçmişte de böyleydi, bugün de böyle. Emin olun ki yarın da böyle olacak. Cesaretiniz var ise yapılan açıklamaları yargıya taşırsınız.  Ödemiş Devlet Hastanesi Yönetim Kurulu üyenizle ilgili yapmış olduğumuz açıklamayı hem teyit ettiniz. Hem de yargıya götürmeyi cesaret edemediniz. Bu ne yaman çelişkidir? Kiraz Devlet Hastanesindeki yaşanan olay, ilgili tutanak ve kamera kayıtları üzerinden dile getirilmiştir. Darp değil, darp girişimi olduğu ifade edilmiştir. Asıl kanıtlara dayanmayan, hikâyeler üzerinden açıklama yapan Ekrem Özdemir’in ta kendisidir. Biz sağlık çalışanlarına küfreden bir başhekim muavini arkadaşa sahip çıkmadık. Sebep ne olursa olsun hiçbir memurun bir başka memura küfür etmesinin doğru olmadığını ilgili arkadaşımıza ilettik ilk etapta özür dilemesinin uygun olacağını söyledik ve arkadaşımız hatasını anladı ilgili arkadaşlarımızdan özür diledi. Biz ilgili şahıs gibi “o koltuğu bırak git” gibi haddini aşan ifadeler kullanmadık. Kullanmayız da. Biliniz ki; adaletten, liyakatten, birlik beraberlikten bahsedecek en son sivil toplum kuruluşu sizin mensubu olduğunuz sendikadır. Pek çok kez siyasilerin yetki alanına girip, liyakatsiz pek çok atamaya sebep olmaktasınız. Daha önce bir bir yönetim kurulu üyenizden tazminat kazanmış ve şehitlerimiz için lokma döktürmüştük.  Kiraz Devlet Hastanesinde yaptığınız açıklama hiçbir ispata dayanmayan afaki açıklamadır. Açıklamada kullandığınız ifadelerde yer alan; hakaret, iftira, itham ve kötü sözlerle ilgili avukatım gerekli girişimlerde bulunmuştur.”

Bu haber 1733 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()