Anaokulu öğretmenleri uzmanlarla buluştu

Okul öncesi eğitime ‘seminer’ desteği

21 Nisan 2016 - 11:36

Eğitime verdiği destekle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, bu kez de anaokulu öğretmenlerinin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla seminer düzenledi. Uzmanlarla bir araya gelen öğretmenler; fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklı çocuklar yetiştirmenin yollarına ilişkin bilgiler aldı.

ÜÇ KONU, ÜÇ KONUŞMACI

Karşıyaka Belediyesi, okul öncesi eğitim hizmetlerinin daha nitelikli hale gelmesine katkı sağlamak adına, anaokulu öğretmenlerini alanında uzman isimlerle buluşturdu. İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği’nin de katkılarıyla düzenlenen “Üç Konu, Üç Konuşmacı” başlıklı seminer, Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, anaokulu öğretmenlerinin yanı sıra öğretmen adaylarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı.

İLKYARDIM VE HİJYEN

Konuşmacılardan Uzm. Dr. Kayı Eliaçık, ‘Okul Öncesi Eğitimde İlkyardım ve Hijyen’ başlıklı bir sunum yaptı. Anaokullarında yaşanabilecek kaza, yaralanma ve yüksek ateş gibi farklı durumlarda öğretmenlerin uygulayabileceği ilkyardım yöntemlerini anlatan Dr. Eliaçık, okullarda sağlanması gereken hijyen koşulları hakkında da bilgiler verdi.

ÇOCUKLARDA PSİKOTERAPİ

Psikolog Hande Akıman ise ‘Çocuklarda Psikoterapi’ başlığı altında, çocukların terapiye yönlendirilmesi gereken durumlar ile Oyun Terapisi tekniğinden söz etti. Çocuk Gelişimi Uzmanı Nazan Keskin de ‘Çocuklarda Cinsel Eğitim ve İstismardan Korunma’ konulu konuşmasında, son yıllarda artış gösteren tehlikelerden çocukları korumak için alınabilecek önlemleri aktardı. Seminer sonunda tüm öğretmenlere katılım belgeleri verildi.

Bu haber 1627 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()