Şenyaşar Katliamı'nın konuşmayan tanığı eski vali AKP'den aday oldu

AKP’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı, eski Urfa Valisi Abdullah Erin oldu. Şenyaşar ailesinin katledilmesinin tanıklarından biri olan Erin, ailenin tüm çağrılarına sessizliğini korumuştu.

19 Ocak 2024 - 10:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayının Abdullah Erin olduğunu açıkladı. Urfa valisiyken Erdoğan’ın valiler kararnamesiyle merkeze çekilerek, Mülkiye Başmüfettişi yapılan Abdullah Erin, vali olarak görev yaptığı sırada Şenyaşar ailesinin katledilmesinin bizzat tanığıydı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinden 10 gün önce Urfa'nın Suruç ilçesinde esnaf ziyareti yapan AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Şenyaşarlara ait işyerinde karşılık bulamayınca koruma ve yakınlarıyla birlikte silahlı saldırıda bulundu. Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında Celal, Ferit, Mehmet, Adil ve Fadıl Şenyaşar kardeşler ile AKP'li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız ve aileden 7 kişi yaralandı.

Yaralıların kaldırıldığı Suruç Devlet Hastanesi'nde Yıldız’ın ağabeyi ölünce, hastanede bulunan Yıldız’ın yakınları, yaralı Şenyaşar kardeşlere sağlık personellerinin arasında saldırdı. Celal Şenyaşar, kırılan serum şişesiyle boğazı kesilerek öldürüldü. Diğer yaralı kardeşlerden Adil Şenyaşar, hastane içinde sağlık çalışanlarının gözü önünde tabancayla öldürüldü. Hastaneye koşan Esvet Şenyaşar ve anne Emine Şenyaşar da, hastanenin acil servis girişinde saldırıya uğradı. Baba Şenyaşar, Emine Şenyaşar’ın gözleri önünde linç edilerek öldürüldü.

Hastane bahçesindeydi

Hastanede yaşanan linç ve ölümler esnasında dönemin Urfa Valisi, bugün AKP’den Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Abdullah Erin, Suruç Kaymakamı Tarık Açıkgöz ve dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba hastane bahçesindeydi. Hastanedeki devlet erkanı ve üst düzey güvenlik durumuna rağmen, hastane kamera kayıtları bir saatte sökülerek yok edildi, hastanede sarı alanda saldırılan Esvet Şenyaşar’ın etrafa saçılan kanı boyanarak deliller temizlendi.

Erin, katliamın üzerinden geçen yıllara rağmen bugüne kadar katliama dair tek bir açıklama yapmadı. Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’ın defalarca yaptığı çağrıya rağmen Erin, sessizliğini korurken, katliamdan 4 yıl sonra tutuklanan AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, 'suçsuz olduğuna' dair Erin’i tanık olarak gösterdi.

Bu haber 269 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri işaret etti: Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuştur
Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 büyüklüğündeki deprem için o yerleri...
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza gelmiş, kabul etmemek olmaz
Özgür Özel'den 'Taha Hüseyin Karagöz' açıklaması: Kapımıza...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()