İLK TÜRK ASTRONOTU ALPER GEZERAVCI'NIN YER ALDIĞI ROKET, BAŞARIYLA FIRLATILDI

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 misyonu, planlandığı gibi saat 00.49'da başarıyla kalkış yaptı.

19 Ocak 2024 - 10:07

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 misyonu, planlandığı gibi saat 00.49'da başarıyla kalkış yaptı.

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Axiom Mission 3 (Ax-3) misyonu, planlandığı gibi saat 00.49'da NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan başarıyla kalkış yaptı. Gezeravcı'nın içinde olduğu uzay aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kilitlenecek.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatı, saat 20.30'da aileleriyle vedalaşıp Crew Dragon uzay aracına hareket etmişti.

Gezeravcı’nın "Görev Uzmanı" olarak yer alacağı 4 kişilik ekipte; Michael Lopez-Alegria, Walter Villadei ve Marcus Wandt yer alıyor.

Bu haber 236 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()