Özbekistan'da sokağa çıkma yasağı başladı

Karakalpakstan'daki eylemler sırasında ölümler meydana gelirken Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev OHAL kararını genişletti.

04 Temmuz 2022 - 10:15

Özbekistan'ın Karakalpakstan Cumhuriyeti'nin statüsünü düşürmeyi içeren anayasa değişikliğine karşı eylemler sürerken ülkenin Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev bölgede sokağa çıkma yasağı getirildi.

Mirziyoyev, polis ve eylemciler arasında çıkan çatışmalarda ölümlerin meydana geldiğini kabul ederek “Devlet binalarına saldırı düzenlendi. Ne yazık ki siviller ve kolluk kuvvetleri arasında kayıplar oldu." dedi. Ancak kaç kişinin hayatını kaybettiğini belirtmedi.

Pazar günü Karakalpakistan Cumhuriyeti'nde bir aylık olağanüstü hal yürürlüğe girmişti. Bu akşam 9'dan sabah 7'ye kadar sokağa çıkma yasağı olarak genişletildi. Olağanüstü hal "hareket özgürlüğü üzerindeki kısıtlamaları" da kapsıyor.

Gösteriler hükümetin bir anayasa değişikliği paketinin parçası olarak Karakalpakstan'ın özerkliğini iptal etme planını açıklamasından sonra başladı. Söz konusu anayasa değişikliği ayrıca Karakalpakistan'ın referandum yoluyla bağımsızlığını ilan etme hakkını da elinden alıyordu.

Mirziyoyev'se tepkilerin ardından Karakalpakstan'ın statüsünün değişmeyeceğine ve değişikliklerin nihai taslağının referanduma sunulacağına söz verdi.

Bu haber 240 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet Riskleri
Sempozyum: İzmir'in Bekleyen Meteorolojik ve Hidrolojik Afet...
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()