Nefesler Tutuldu İYİler Geliyor

İYİ Parti, iyilik yolunda adım atmaya devam ediyor. İzmir İl Başkanlığı'nda özel bireylerin hak temelli mücadelesi için oluşturduğu Nefes Komisyonu, Türkiye'nin tümünde engellilere nefes olmayı amaçlıyor.

10 Nisan 2018 - 15:03 - Güncelleme: 10 Nisan 2018 - 15:05

EGEPOLİTİK İYİ Parti, parti politikalarında engelli bireyleri unutmadı. Nefes adını verdiği komisyonu, engeli olan bireylerin hak savunuculuğu çalışmalarına son hızla devam ediyor. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ve ilçe teşkilatları, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımında akülü sandalyelerin önemini dile getirerek, devlet yardımlarının yetersizliğinin bireylerin en temel hakkı olan özgürlüğü  kısıtlandığına vurgu yaptı. 

Devlet aküleri 5 yılda yeniliyor

Ulupınar:" Devletin engelli bireylerimize hayatlarını kolaylaştırmak için sağladığı bazı gereksinimler vardır. Fakat bu hayati gereksinimler ne yazık ki tam olarak karşılanmamaktadır. Engelli bireylere temin edilen akülü ve manuel sandalyeler beş yılda bir tekrar yenilenmek şartıyla verilir. Bu zaman dilimi çok uzundur , dışarı çıkmalarını sağlayan bu elzem ihtiyaçları zamanla yıpranmaya ve kullanışsız olmaya mahkumdur. " diyerek konunun önemine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Akü, her yıl bin iki yüz liraya mal oluyor"

İYİ Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Nefes Komisyonundan Sorumlu Başkan Funda Doğan Kapukıran: "Akülü sandalyenin çalışabilmasi için gerekli olan akülerin fiyatı şu an için  yaklaşık bin ,bin iki yüz lira civarındadır. Ekonomik durumu elvermeyen bir engelli bireyin bunu temin etmesi mümkün değildir ve akü'nün ömrü yaklaşık bir yıldır. Yani her yıl yenilenmesi gerekmektedir. Akü'sü olmayan bir sandalye zaten işlevini gerçekleştiremez. Bunun devlet tarafından karşılanması ve aku bittiğinde kesinlikle  yenilenmesi  gerekmektedir.  Bu şartlar doğrultusunda engelli bireylerimizin evden dışarı çıkabilmeleri ve hayata karışabilmeleri mümkün değildir. Hepimiz eşit koşulllarda yaşamalıyızı savunurken bu imkanların tanınmaması oldukça haksız bir koşul oluşturmaktadır. " ifadelerini kullanarak konu hakkında bilgi verdi.

Engelli bireylerin yaşadıkları sorunları gündeme getiren İYİ Parti İl Başkanlığı, Can Filiz'e yardım eli uzatıp, sandalyesine akü temininde bulunarak  hayata karışmasına destek verdiler. 



"İyilik ile doğacak yarınlar için eşitliği sağlamalıyız"
Engelli bireylerin sesini duyurmak için yapılan toplantya İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar , Nefes Komisyon Başkanı Funda Doğan Kapukıran, Nefes Komisyonu Başkan Yardımcısı Nuray Savaşan,  İYİ Parti İlçe Teşkilatları katılırken toplantının sonunda  "Sesini duyurabilen arkadaşlar yardımlarla bunları karşılıyor ama bunu yapmak zorunda kalmamalılar. Birey olmak haklarını ellerinden alırken yaşam şartları için vazgeçilmez olan birşey için onları arayışa sürüklememeliyiz. Sesini duyamadığımız bir çok kardeşimiz belkide hayata karışmak için onlara ön görülen beş yılın dolmasını bekliyor... İyilik ile doğacak yarınlar için olması gereken eşitliği sağlamalıyız." mesajı verildi.

Bu haber 2215 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()