Erdoğan ile Bahçeli görüşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün bir araya geliyor. Seçim sonrası ilk kez gerçekleşecek görüşme, Cumhur İttifakı'nda gerilim tartışmalarının açığa çıktığı bir dönemde gerçekleştiriliyor.

29 Nisan 2024 - 12:15

AK Parti Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün görüşecek.

 

Görüşmenin saat 15.00'te gerçekleştirileceği belirtildi.

 

Erdoğan'ın Bahçeli'nin konutunu ziyaret edeceği kaydedildi.

 

SEÇİM SONRASI İTTİFAKTA GERİLİM TARTIŞMALARI

 

Cumhur İttifakı'nda 31 Mart sonrası gerilim tartışmaları açığa çıkmış, dikkati çeken açıklamalar gelmişti.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Türk varlıklarına çok güçlü bir ilgi var. Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" dediği belirtilen açıklamasına sert tepki göstererek, "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir" demişti.

 

AK Parti çevresinden kimi isimler partinin MHP ile olan birlikteliğinden duydukları rahatsızlığı yüksek sesle dillendirmeye başladı.

 

Yeni Şafak yazarı ve eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, Erdoğan ve AKP’nin ‘‘Kürtsüz bırakılmak istendiğini’’ iddia ederek, ‘‘Yeni bir çözüm sürecinden bahsetmiyorum. Ama yeni bir Kürt politikası olmazsa olmaz bir öneme sahip’’ demişti. ‘‘Ak Parti ilk kurulduğunda Kürtlerin desteği çok büyüktü. Zaman içerisinde bu destek azaldı’’ tespitinde bulunan Metiner, ‘‘Ak Parti’nin Kürtleri’’ diye tanımladığı Kürt seçmenin 31 Mart yerel seçimlerinde başka bir yönelime savrulduğunu yazmıştı.

 

Parti’nin kurucularından, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise Serbesiyet’e verdiği röportajda AK Partinin kendini MHP’ye mahkûm ettiğini söyleyerek, MHP ile ittifakı ‘‘cinnet hali’’ olarak tanımlamıştı. “MHP, özgül ağırlığının 20 katı iktidar üzerinde etkiye, yetkiye sahip’’ diyen Çelik, Kürt oylarının kaybedilmesini bu ittifaka bağlamıştı. Çelik, Erdoğan ve yakın çevresine yönelik eleştirilerde bulunarak, MHP ile kurulan ittifakın partiye kaybettirdiğini savunmuştu.

 

Öte yandan Bahçeli'nin, Ferdi Tayfur'un "Söyleten Sensin" şarkılı mesajının adreslerinden birisinin de AK Parti olduğuna dair yorumlar yapılmıştı.

Bu haber 253 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı
Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı
IBAN ile ödemelere ağır cezalar gündemde
IBAN ile ödemelere ağır cezalar gündemde

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()